Kesah Kad Ghaye (raya)

Haghi (hari) ni udah masok haghi (hari) ke 23 kite berpose....
dan selame itu jugak le awok tak dapat sekepin pun kad ghaye (raya)....
kalo dulu kughang2 (kurang2) dapat le jugak sekepin due...
kali ni takde langsong....huhuhuhh...
agaknye inile kesan daghi (dari) kemajuan kan???...

mase mule2 internet jadi kegilaan dulu....
semue oghang (orang) sebok anto e-kad....
macam2 jenih (jenis) kad.....
yang kite bulih simpan dalam inbox kite....
tapi tak bulih nak gantong kat ghumah (rumah).....

kendian,bile semue oghang (orang) udah mampu ade henpon....
semue setakat anto sms je....
lepaih (lepas) tu kite baleh (balas) je sms kawan kite tu...
yang advance sikit..
ade MMS...kite buat ucapan caghe (cara) live....anto kad kawan...

zaman belajo dulu......
siap bertanding dengan roomate, sape yang paling banyak sekali dapat kad ghaye (raya).....
yang paling banyak ni biase nye die le yang paling glemer.....
tak kighe (kira) le kengkawan bagi ke....
secret admire bagi ke....

tapi itu dulu le...
sekaghang (sekarang) ndak dapat sekepin pun udah payah...
tapi kalo e-card.....sms....
udah melambak dapat....
tapi peghasaan (perasaan) nye tak same dengan dapat kad ghaye (raya) yang sebeno...

P/S: agak2nye Pos Malaysia sebok tak menjelang ghaye (raya) 2 - 3 tahun kebelakangan ni???

8 Responses to "Kesah Kad Ghaye (raya)"

  1. agak2 pejabat pos cuti raya bila? hik3

    ReplyDelete
  2. kan..dah tak meriah dah..waa nak dpt kad raya ada lagu...sape nak bg ke sy?

    ReplyDelete
  3. hihi.
    sy pun draf entry lebih kurang gini. hihik.

    sebok lagi posmen sbb sykt korporat seme duk antar kad raya lagi.

    sy ada la dpt dari client2. personal mmg takde la. hihi

    ReplyDelete
  4. ala kesian nyer..

    meh bg alamat nanti kawan anto kat raye nyer... hehe:P

    ReplyDelete
  5. awokk baru dpt sekeping je.
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. skrg main tag je kwn2 kt kad raye d fb..huhu

    ReplyDelete
  7. awok dpt sekeping jer..huhuhu..

    ReplyDelete
  8. teman udoh dapat 2 keping kad ghaye yeop.. ngekek teman hihihi..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss