Mintak Maap Daghi Soghang Yahudi

STATEMENTS BY CHELSEA FC AND MALAYSIAN FA

Posted on: Fri 29 Jul 2011
Chelsea Football Club has received the below statement from the Malaysian FA following our representations to them regarding the abuse Yossi Benayoun received in last Thursday's game against the Malaysian XI.


Chelsea FC statement:
'We appreciate the prompt attention the Malaysian FA (MFA) has given our complaint.

Chelsea Football Club is committed to eradicating all discriminatory behaviour from the game and urges the MFA to take appropriate steps to stamp out this type of behaviour in future.

The club and Yossi accept the apology, and the matter is now closed.'



FOOTBALL ASSOCIATION OF MALAYSIA

COMPLAINT BY CHELSEA FC

With regards to the above matter, the Football Association of Malaysia wishes to issue the following statement:

The FA of Malaysia have received a complaint from English Premier League side Chelsea FC over alleged racist abuse targeted at Israeli midfielder, Yossi Benayoun, during a friendly match with the Malaysian XI in Kuala Lumpur on 21st July 2011.

From our initial observations, if such an incident took place, it would have involved a small section of spectators at the match and this surely does not reflect the feelings of the majority of fans in this football loving country.

The FA of Malaysia would like to strongly register that we do not condone any form of racism in football. If such an incident did happen, we would like to apologize to the player concern, and also to Chelsea FC.

Thank you.

Statement kat ateh (atas) ni awok ambik daghi (dari) Website Rasmi Chelsea FC.....
disebabkan soghang (sorang) Yahudi yang di boo oleh penyokong Malaysia mase game prenli Malaysia IX vs Chelsea....
FAM 'terpakse' keluo kan memo mintak maap pade Chelsea....

awok tak tau nak cakap ape....
same ade ndak setuju dengan tindakan penyokong yang boo Mamat Yahudi tu....
atopon setuju dengan tindakan FAM mintak maap pade Mamat tu & Chelsea....

bukan ape....
mase awok bace memo mintak maap daghi (dari) FAM pade Mamat Yahudi & Chelsea tu....
awok terbayangkan Palestin...

macam mane oghang2 (orang) Palestin dibunoh sesuke hati....
macam mane kanak2 yang tak berdose menjadi korban keganasan Yahudi...
dan macam mane jugak oghang2 (orang2) Palestin menjadi mangse ateh (atas) 'latihan' Perang yang dibuat oleh Yahudi....

entah le....
pade awok senang.....
sebelom Chelsea ni dibagi masok ke Malaysia ni.....
kome elakkan le bende2 yang bulih jadi isu sensitif macam kes mamat Yahudi ni le....

2 Responses to "Mintak Maap Daghi Soghang Yahudi"

  1. Ada org lain sensitif hal cm2 gini?? Kalah bola dgn Singapore org marah...tp hilang tanah dgn Singapore ade sapa marah???? hehehe...ini warga Msia yg kononnya bersemangat patriotik...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yob, selamat berpuasa. Yong idok nengok game ari tu. Pasal mengeboo ni elok dielakkan dlm sukan. Apa yg askar Yahudi buat kat org Palestin tu hal lain, tu askar regim Zionist. Mungkin mamat ni kebetulan org yahudi tp bukan zionist. Yong kenei beberapa org Yahudi dedulu tapi deme ni pun tak setuju tindakan regim Israel Zionist ni, cuma deme ni lahir Yahudi dan penganut yahudi. Wallahuaklam.

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss