Insaf....

Maap....kesah kali ni panjang sikit....


Haghi (hari) Jumaat yang lepaih (lepas)....
berlaku satu kejadian yang buatkan awok teghingat2 (teringat2) sampei sekaghang (sekarang).....
dan awok pasti budak2 opis awok pun kompem akan teghingat (teringat) kejadian ni sampei mati....
macam mane kite yang sehat wal afiat ni bulih jadi sakit sekelip mate...

kesahnye macam ni....

Brader yang jage parking kat opis awok ni....
memang ghamah (ramah)....
dan selalu jugak lepak kat opis awok ni...

sepanjang yang awok tau...
die ni takde le tunjokkan yang die ade sakit ape2 pun....
tapi sebalik tu memang awok tak tau...

dan pagi Jumaat yang lepaih (lepas)....
ade oghang (orang) jumpe die pengsan di kaki lime opis awok...
naseb baek ade yang jumpe...

teghoih (terus) oghang (orang) tu mintak tolong kat budak2 dalam opis awok....
tulong angkat kan die bawak masok dalam...
memang keadaan die mase tu awok nampak agak kritikal....

die kejang.....dan sawan beghulang (berulang)kali....
kat luo tadi..tak tau le awok beghape (berapa) kali die kejang...
tapi mase kat dalam opis awok....baghu (baru) je die ndak tenang...
datang balik kejang + sawan die...

naseb baek jugak le doktor kat klinik depan ni datang tolong....
kami2 yang ade dalam opis setakat tulong bagi ayo gule.....
basahkan kepale die.....
tapi masih jugak tak baek....

lepaih (lepas) doktor dah ambik kandungan gule die...
doktor mintak kol ambulans disebabkan keadaan die yang agak kritikal (nazak)....
awok ade terdengo doktor cakap dengan paramedik yang datang tu....
'HE IS GOING.......') yang akhirnye awok paham peluang die ndak hidop hampir takde.....

haghi (hari) ni...
ape yang awok tau daghi (dari) doktor haghi (hari) tu....
die koma....
dan kalo sedo pun....die mungkin akan lumpoh....
die masih ditahan di wad di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh...

12 Responses to "Insaf...."

  1. laa...pakcik tu koma ke skang??? siannyer....ieda yg jumpe dia, tu terus panggil bebudak opis bro, dia jatuh depan mata ieda, la..sedihnyaaa....

    ReplyDelete
  2. perancangan Allah kita tak dpt menduga..

    ReplyDelete
  3. memang kalau Allah nak menimpa sesuatu penyakit dan menguji hambanya dengan menarik nikmat sihat, bila-bila masa pun bolih..

    mak rain pesan mati sekarang dah tak kenal tua muda..
    kadang2 yang sakit adalah ayah, tapi yang pergi dulu ialah anak, secara tiba2..



    berdoa semoga brader tu ada peluang untuk sembuh..

    ReplyDelete
  4. Salam...sedey gak bile dengar citer neh. cuma maseh x tau ape punce saket mamat tuh..ape2pon doakan jer agar derite yg die tanggung xteruk dan berpanjangan...isk3..

    Latest entry Berdakwah Perlu Berilmu

    ReplyDelete
  5. sngt terkesan di hati...

    semoga Allah berikan yg terbaik utk dia...

    hr sabtu awok pun sedey, mak kawan baik awok meninggal..awok kenal dan baik ngan mak dia tur...pernah tumpang bermanja..awok sedey sungguh!

    ReplyDelete
  6. sekelip mata je kalau nak sakitkan..;( xsemestinya yg nmpk sihat tu mmg xakn skit.

    ReplyDelete
  7. Kita tak tau bila kita akan dijemput oleh NYA...dlm Keadaan yg bagaimanakah?

    ReplyDelete
  8. tatawu saket ape? masyaAllah. moge pakcik tu cepat sehat

    ReplyDelete
  9. semoga org tu sembuh... amin...

    ReplyDelete
  10. hmm ksiannye..moga dy elok sprti sdiakala

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss