Safee Sali ke Bundesliga Jerman?

Gambo pakcik gugel lagi..

Betoi ke ni kome???
awok tau pun daghi (dari) blog2 yang ade....
walopon ade dipetik kenyataan daghi (dari) Safee Sali...
awok tak beghape (berapa) percaye lagi...
selagi takde hitam putih bende ni....

tapi kalo betoi...
bagoih (bagus) le....
tapi Safee Sali bukan oghang (orang) Malaysia pertame yang main kat sane....
Lim Teong Kim yang sekaghang (sekarang) assistant coach Bayern Munich U19 (awok udah lupe yang mane)....
meghupekan (merupakan) player pertame yang main kat sane.....
dengan Kelab Hertha Berlin.....

bertuahnye Safee Sali...
sebab die bakei jadi anak Melayu pertame yang main dengan tim Bundesliga....
moge betoi le ceghite (cerita) ni hendaknye....

P/S: Rudie Ramli, Khalid Jamlus setakat main liga bawahan Jerman je mase kat sane..... SW Wehen kalo tak salah.....

9 Responses to "Safee Sali ke Bundesliga Jerman?"

  1. perghh bertuah la safee sali..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yob, betoilah akak tengok dlm satu blog yg siorkan interview kat TV (bukan RTM atau TV3). Tapi baru risik-risik belum rasmi.

    ReplyDelete
  3. Baguih ler..kita tumpang bangga..=)

    ReplyDelete
  4. Baguih ler..kita tumpang bangga..=)

    ReplyDelete
  5. Baguih ler..kita tumpang bangga..=)

    ReplyDelete
  6. tahniah le kalo betul ...

    awok bab2 bola ni mmg tolak tepi..hehehe :p

    ReplyDelete
  7. baguih tu anok melayu diterima diperingkat antarabangsa .. semoga banyok lagi yg dapat tawaran cenghini ..

    ReplyDelete
  8. betuah bini dier.hehe tetibe je kan ;p

    ReplyDelete
  9. @cik amirah....
    kalo betoi...memang bertuah...tapi udah kabo angin ni pun dah kighe bertuah...

    @Kak Halima....
    itule...macam yang awok cakap...selagi kabo angin je...takde itam putih....awok tak beghani nak cakap lebih2...

    @cik Kalamhati....
    sampei 3 kali mike komen ye.... kompem le kite bangge...anak Malaysia dapat main liga utama jerman...

    @Ummi Hanie....
    tahniah campo bangge...

    @Ringgo...
    Insyallah......selagi player kite perform bagoih..... selagi tu le ade oper...

    @cik ::p0t pEt iLa::
    bini die yang betuah??? heheheh.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss