Hebat Malaysia!

Awok jaghang2 (jarang2) ndak berceghite (bercerita) pasei bola kat blog awok ni....
walopon awok ni minat bola.......
tapi sesekali berceghite (bercerita) pasei bola ni best jugak kan???...

Kesah 1...
Queens Park Rangers jadi milik Tan Sri Tony Fernandes.....
melalui pemilikan 66% saham QPR.....
beghape (berapa) nilei nye idak pulak diheboh2kan...
tapi kalo mengikot pade si pemilik sebelom ni...

si Bernie Ecclestone....
die tawarkan saham die dengan rege (harga) 100juta pound sterling.....
gileee betoii...
tapi ye le duit deme kan???

bagoihnye pade bolasepak Malaysia bile kite ade 2 kelab di UK yang dipunyai oghang (orang) Malaysia...
satu lagi Cardiff City FC kepunyaan Datuk Chan Tien Ghee .....
dan sepatotnye pemain bolasepak Malaysia dibeghi (diberi) peluang berlatih dengan deme....
walopon tak dapat peluang beghaksi (beraksi) dengan deme...

dan langkah pertame...
Queens Park Rangers (QPR) bagi peluang pade Safee Sali & Khairul Fahmi...
untok berlatih dengan deme....
jadile...sekughang2 (sekurang2) nye deme berdue ni dapat le pendedahan berlatih dengan player2 yang lebih beso daghi (dari) deme berdue...

Kesah 2...
Tiga tonggak skuad Olimpik negara - Wan Zack Haikal Wan Nor, Irfan Fazail dan Fadhli Shas .....
mendapat perhatian sebuah kelab di Liga Corgon Slovakia, FC ViOn Zlate Moravce...
sebagei pemain pinjaman selame 3 bulan sampei le bulan November nanti......

walopon Liga Slovakia ni bukanle liga glemer kat Eropah...
tapi dengan Slovakia yang beghaksi (beraksi) pade Piala Dunia 2010 yang lepaih (lepas)......
dengan kelab deme beghaksi (beraksi) dalam UEFA Europa Cup (Name lame deme UEFA Cup)....
menambahkan lagi hebatnye kelab di Slovakia ni.....

FC Vion Zlate Moravce sekaghang (sekarang) ni di kedudukan ketiga liga Corgon...
ni liga utame Slovakia ni kome...
bukan calang2 oooo....
kalo kome tak pueh (puas) hati...
kome bulih je klik ke sini.... FC Vion Zlate Moravce
itupun kalo kome paham la ye!!!... heheheh

P/S: errr...kome layan ke bola???

2 Responses to "Hebat Malaysia!"

  1. pergh... aku rasa mcm org slovakia pulak bila pergi link tu...

    tapi aku baca bunyi jerman...

    gila ah...

    ReplyDelete
  2. aku nok tengok takat mane deme membantu meninkatkan mutu bola sepak negara kita plk.. ke idok hajab di deme yeop?

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss