Royal Belum III - The End

Entri kali ni meghupekan (merupakan) penutup pade entri2 awok berkaitan dengan Royal Belum yang awok pegi sebelom ni......
udah banyak gambo awok postingkan......

dan kalo kome tak pueh (puas) lagi....
kome bulih ke link ni http://www.virtualmalaysia.com.my/spotlight/view.cfm?ID=3B868AA3-188B-76AA-0089BDBE8671EE79
dan sambungan ceghitenye (ceritanya) kat sini pulak....... http://www.virtualmalaysia.com/spotlight/view.cfm?ID=4A75205B-188B-76AA-001E8B1A1FAA10F7

artikel berkaitan dengan event ni keluo di portal Virtual Malaysia .......
dan Insyallah akan keluo pulak di Majalah Libur pade bulan Februari 2011 nanti....


gambo2 ni kalo kome ndak ikot ceghitenye (ceritanya).....
daghi (dari) bawah ke ateh (atas) ....

Anak2 daghe (dara) oghang (orang) asli yang pemalu....


gambo terbaik setakat ni.....kebetolan.....potograper Libur ni pakei baju Man United.....sekali tengok....oghang asli ni pun pakei baju Man United......kekeke...jangan ingat deme dok utan deme tak tau hei2 bola niii....
ni pulak perkampungan tradisional oghang Asli kat Sg Kejar........memang asli sunggoh deme ni.....masak pun gune kayu lagiii....
ni tempat wajib pegi kat ROyal Belum....Sungai Kejar......tempat paling ulu sekali kat ROyal Belum...... tempat pertemuan due sungei yang menjadi punca Sg Perak...... dan kat sini jugak le Sultan Azlan Shah mengurniekan tarap Diraja pade Hutan Belum....
sebelom ektibiti meghakit dibuat.....semue kene buat sesi basah badan dulu.....katenye nak bagi biase dulu dengan ayor tasikkk
ektibiti meghakit....

Kalo kome peghasan (perasan) dalam gambo ni tak ghamei (ramai) oghangnye (orangnya).......tapi mane le pun nak ghameinye (ramainya)........ ghamei (ramai) lagi potograper nye daghi (dari) yg dok dalam gambo tu....

penerangan daghi renjer Perbadanan Taman Negeri mengenai pokok kemiyan.....dan bunga rafflesia

ini bukan PATI dan bukan jugak crocodile Hunter.....tapi geng bot kecik menuju tempat santuari Ikan Kelah
siap ade shower lagiii.... gambo jamban je yang awok taknak letak....sebabnye sebijik macam dalam hotel komeeeee........

ini pulak bilik ayornye.....memang mabelesssss.......

ini pulak ghupe bilik malam pertame dekat Sungai Nam....... semue kat dalam ni kecuali tilam menggunekan hasei utan......



Tempat tinggei haghi kedue .... Sg Tiang (Kem Pelancongan kepunyaan Perbadanan Taman Negeri Perak)......

5 Responses to "Royal Belum III - The End"

  1. syok betui kamu berjalan ye. hutan belum tu mmg best. ade mase awok nak pegi lagi sekali.

    ReplyDelete
  2. aduh la...terasa rasa keindahan nya...

    ReplyDelete
  3. @cik sw33tdaling.com....
    memang selese...tapi awok tak galakkan family yg ade anak kecik ke sini....maklomle utan.....adventure......

    @Sopi....
    betoile tu bejalan....tpai bejalan mase keghoje dengan bejalan amse cuti tak same......

    @cik FIqas...
    bile dipikio semue tu...teghase kecik je dighi kite nii...

    @panadol...
    mmg besttttttttt

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss