Kolumpo!


Ok idea dah tepu....
fikiran dah buntu....
otak tak dapat tumpu....
mata dah layu.....

layan hutan batu pulak...
selalu awok layan hutan hujan....
penuhkan minda dengan segala macam pencemaran mata dan minda....
sabo je le...

tapi awok bangga....
hihihhi....
pembangunan fizikal kita mantap....
pembangunan rohani yang awok takut.....
kome rasa macam mana????


26 Responses to "Kolumpo!"

  1. wahhhh seronok jalan-jalan.. selamat berjalan ke kuala lumpo!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali membawak anak2 berjalan.... awok pun seronok...

      Delete
  2. Replies
    1. ye cik LM.... tapi 1 day trip je.......

      Delete
  3. Yob ada di kolumpo ke?? hihi. gi pesta buku ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak..bawak anak2 ke Petrosains je... kat situ aje udah makan masa 5 jam..... tak dapat nak jalan tempat lain lagi dah...

      Delete
  4. Replies
    1. time kasih....... awok pun suka gambo tu...

      Delete
  5. Replies
    1. sesekali berjalan tuan.... dengan anak bini ..memang bestt

      Delete
  6. Replies
    1. ada peluang berjalan... kalo dah takde..... dok rumah jeee

      Delete
  7. pembangunan rohani...sama2 kita mainkan peranan...bukan kerja senang...ate..nape sehari je yob...lain kali bgtau kawan2...boleh ajak mengeteh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye... sama2 kita main peranan... baru seimbang.....
      kalo ikutkan memang cadang nak stay semalam kat kolumpo.... tapi sebab cadang Ahad nak rilek kat rumah je..... itu yang lepak sana sehari je..... takpe.. ada masa lagi ni... Insyallah plan berjalan sehari ada lagi....

      Delete
  8. cantik bandar kuala lumpur ni malam malam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cik Hanizk... memang cantik...... terpegun awok nengok nyee

      Delete
  9. suka environment bila malam,hehe

    ReplyDelete
  10. Assalam dan salam ziarah dipagi hari...

    kita dalam negara yang semakin membangun ni nak tak nak terpaksa akur dan terima ja lah...walaupun terpaksa hidup dalam kesesakkan hutan batu... yang kadang kala kurang segar dah udaranya di bandingkan hutan hujan...Nak buat cam ne situlah tempat kita cari rezki kan...

    Allahuakbar, indahnya gambar suasana malam yang dilimpahi cahaya neon yang berwarna warni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wlaikumussalam BUNDA.....
      awok setuju... kita kena terima... tapi dalam masa sama pembangunan rohani ..sahsiah ..tu pun kena ditekankan.. kalo tak.. makin hanyut... dan hanyuttt....

      memang cantik.....

      Delete
  11. kalau boleh biarlah seimbnag,fizikal dan rohani...gah pembangunan fizikal tak bererti andai masyarakat / muda mudi hanyut..sesat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok pun setuju dengan Kak Kamsiah..... semua tu takkan beerti kalo muda mudi kita makin hilang identiti.... dan agama pun letak ke tepi....

      Delete
  12. Lawinya klcc. Ritu gi tak dan terjah. Ok nan gi lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. malam yang lawo.... kalo siang... kita macam pendatang pulak kat situ...

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss