Restoran Kosiswa, Ipoh


Tengok bangunan Restoran ni....
Old Skool betoi....
tak klasik tak Ipoh la chor!!

Monday Blues???...
errrmmm.... itu sebabnya mengapa pagi2 hari Senayan ni ...
entri awok adalah berkaitan dengan makan....

dan kalo sebut pasei makan...
Ipoh.... dengan kotio kicap dan kuah karinya tak boleh tinggei...
dan awok suka nak memperkenalkan kedai/restoran kecik macam ni...
bukan apa...lebih dekat dihati rakyat Malaysia kan???

kali ni tumpuan awok adalah Restoran Kosiswa di Ipoh....
terletak dekat dengan UTC di Ipoh.....
dan disebelah Sungai Kinta...

dan trend jugak dalam satu restoran ....
ada lebih dari satu gerai...
di Restoran Kosiswa ni pun sama jugak...

ada 3 gerai semuanya...
yang pertama menjual masakan bergoreng (Mee/Kuetiau/Bihun/Yee Mee) Goreng ...
gerai kedua pula menjual masakan berkuah seperti sup/kari/kicap...
gerai ketiga pula menjual masakan siap seperti nasi ayam....

sementara dibahagian dalam pula...
ada dijual masakan yang telah siap dimasak...
seperti nasi lemak/lontong dan kekadang soto....
dan pilihan lauk/pauk yang kita suka....

awok???..
tengok gambo tu pun kome dah tau...
menu kebiasaan awok....



Tak lain tak bukan.....
awok punye le ni.....


Tapai Pulut.....
pada yang suka... sedap le...
P/S: Ngape gambo tak banyak???
awok konsentret makan......


16 Responses to "Restoran Kosiswa, Ipoh"

  1. hihihihi...entry hari nie pun pasal makan...time fokus makan memang x dan nak amek gambar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh eih cik Lynn..... lupe dah sume nak tangkap gambo.. bile makanan depan mata.... ahakss

      Delete
  2. sedapnyaaa.. kalau dkt tmpt keje leh p..huhu

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. mmg sedap cik nor... berbaloi2 kalo makan kat sini....

      Delete
  4. kotio kicappp..waaa..nak balik ipohhh..awok dah ler pregnant..teringinnyeeee..alahaiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kena balik kg jugak ni cik ecah... kang anak meleleh je ayo lio nye... kalo tak dapat kotio kicap.. hihihi

      Delete
  5. Restoran ni teman tak pernah lagi singgah walaupun dulu duduk kat Ipoh sampei berbelas tahun. Teman biasa sangat round area-area situ dulu sebab nak cari beg-beg dan baju sekolah kat kedai-kedai Cina depan tu murah sikit reganya. Dulu la, sekarang ni teman pun tak tau apa jadi dengan kedai-kedai depan tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cho.. awok dulupun situ le tempatnye pun beli baju sekolah.. tapi tinggei kenangan sekarang ni... udah habih sume kene roboh... kalo ikut sejarahnya... ornag lama kata... loken aseinye kat sini le...

      Delete
  6. Paling terliur tang tapai pulut tu

    ReplyDelete
  7. macam prnah lalu kedei ni...petang/malam kedei ni bukak ke yob?? biasanya noe merayap ke ipoh ni waktu petang/malam jer...noe suke beno tapei pulut tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa macam bukak..... merayap malam ok sikit... kete pun tak banyak..tapi tengok hari jugak le.... tapei pulut..sapa yang suke... memang best le makan.. yang tak sukaaaaa..... errrmmm

      Delete
  8. Adei...tapai tu memang berkonan tul...suka sangat.klu mkn tak boleh stop..

    ReplyDelete
  9. chorrrr... tak silap teman.. kedei nie belakang pasar borong ipoh tu kan... dekat blkg UTC... belakang dei ada sungei.... gagagaga klu tak silap leeeee...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss