Nasi Ayam Periuk Besar, Station 18

Nasi Ayam Panggang 

Nasi Ayam Madu

2 hero awok...
inile namanya gendang gendut tali kecapi

Periuk beso yang deme guna utk masak ayam...
Pagi ni awok Insyallah akan menyertai
Perak International Mount Bujang Melaka Challenge 2014 di Kampar....
Jadi sebelum awok bertolak kesana awok nak bercerita pasei makan dulu......
Kalo semalam Yong Tau Foo...
haghi ni Nasi Ayam Periuk Besar, Station 18, Ipoh...

terletak berhampiran dengan Tesco Station 18....
restoran ni mempunyai beberapa lagi cawangan...
dan di Station 18 ni walaupun kedudukannya yang tersorok...
tapi awok tak sangka masih ramai yang kesini....

menu utama restoran ni...
tak lain tak bukan Nasi Ayam le...
ada 3 jenis nasi ayam...
Nasi Ayam Madu, Nasi Ayam Panggang, Nasi Ayam Kampung....
dan ada juga menu lain seperti laksa...

dan yang paling rare sebab ada air laminate...
orang kampung tau le air apa ni....
restorannya pun agak selesa..
maklumlah jauh dari lokasi yang sibuk...
nak parking kereta pun takde masalah langsung...
macam Nora Danish cakaple...
" Nora bagi 3 bintang"
apapun macam biasa kome layan gambo....




Papantanda Restoran dari tepi




Ini rare... air laminate....



Anak Dara Awok...
pantang bergambo...
perut kenyang la katakan...


20 Responses to "Nasi Ayam Periuk Besar, Station 18"

  1. memang nampak sedap nasi ayam tu, balik perak nanti kena cari juga la.. comelnya anak dara.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari.. cik Aiza... jangan tak cari.... senang je nak jumpa Restoran ni...

      Delete
  2. Salam.. anak awok yg lelaki tu kembar ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikumussalam... tak..setahun sorang.... itu yang macam kembo tuuu...

      Delete
  3. sedapnye....terus lapo nengok nasi ayam ni...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape lagi.... bila lapo kene makan cik Aishah Jahirah...

      Delete
  4. Replies
    1. itu baru tengok... belum makan nya lagiii......

      Delete
  5. Kalau sampai ke Perak nanti, bolehlah cari tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan...... senang je nak cari tempat nya... cri Aeon Station 18 dengan Tesco Station 18..Insyallah jumpa

      Delete
  6. station 18 ni hazabbbb beno nak mencari..payoh bebeno...ke sebab di kire orang luor..kire tarap2 pelancong ler ni..keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kire pelancong le kalo camtu.... hehehe... senang je sebenonye.... pusing2 kat situ jee...... kalo tak jumpa lagi nanti... hello..heloo je awok....

      Delete
  7. Replies
    1. like father like daughter... hihihi...... tq cik LM..

      Delete
  8. nak jugak rasa ni. adakah nasi ayam periuk besar ni sesedap nasi ayam misai yang saya suka tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok tak tau..... sebabnya awok tak rasa lagi Nasi Ayam misai tu lagi.......

      Delete
  9. station 18 tu kat mana yob...teman ni klu nyinggah kat ipoh...x tau tempat makan mana yang sedap....ate...anak2 yob...tomei2, encem2 & lawa...ate ikut yob atau ikut org umah nyer??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mike turun Ipoh.... cari je Aeon Station 18 dengan Tesco Station 18.... dekat Pengkalan Pegoh dan Pasir Puteh.......

      errrr...... awok malu nak cakap ...hihihih

      Delete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss