Perak International Mount Bujang Melaka Challenge 2014

Macam yang awok ada nyatakan masa entri awok sebelum ni...
Nasi  Ayam Periuk Besar, Station 18
semalam awok menyertai acara Perak International Mount Bujang Melaka Challenge 2014 (PIMBC'14) anjuran Persatuan Kembara Negara (PKN) dan Kerajaan Negeri Perak...

acara semalam juga merupakan sirkit kedua dalam Srkit Cabaran Gunung Negara 2014 dari 3 sirkit yang dianjurkan PKN...
dimana sirkit pertama telah berlangsung di Negeri Sembilan pada 26 Januari 2014 (Yam Tuan Antah Mount Datuk Challenge)..
dan sirkit ketiga akan berlangsung di Terengganu pada 6 September 2014 (Terengganu International Mount Berembun Challenge).....

kome kena ingat.... berlari dalam hutan dengan berlari atas jalan raya tak sama....
tambah pulak hutan gunung....
memang penat oooo...

oh yea...
deme ni berlumba untuk hadiah keseluruhan bernilai RM55,000.00
dengan syarat kena kumpul markah dalam ketiga-tiga sikit Cabaran Gunung Negara....
markah tertinggi macam biasa akan menang le...

dan disebabkan semalam awok menyertai PIMBC ni bukan sebab nak berlumba......
tapi sebab nak mendaki Gunung yang dah lama awok tak buat ni...
tambahan pulak awok dalam kategori D.... Tertutup Perak....
mendaki kejap.... berhenti .. tangkap gambo....
di kaki  Gunung Bujang Melaka ni ada kawasan air terjun/kawasan perkelahan...
Batu Berangkai.... macam biasa.. yang ini akan awok up kan entri lain pulak...

Orang lain sibuk warming up...
awok dengan kengkawan...
sibuk bergambo....
PIMBC'14 telah dilepaskan oleh YDP Majlis Daerah Kampar.....
dan Datuk Khalid Yunus selaku Pengerusi Persatuan Kembara Negara...
Ini kategori A....
Kategori Terbuka...
deme dilepaskan bersama-sama dengan kategori J.... Kategori Antarabangsa...
Kome tengok geng-geng Kenya ni...
heran betoi le awok dengan kederat deme ni....

Errr... tolong jangan tanya...
awok dapat nombor berapa ye....
asalkan dapat habiskan larian a.k.a dakian awok udah le....
hikhihkhihk...

Kome tengok urusetia tu...
sehari sebelum acara bermula...
deme udah berkhemah di atas gunung tu....
nak ambik hati...(ahaks... jangan deme marah  udah le)
awok berhenti le bergambo dengan deme..
bagoih deme ni...
dedikasi tinggi.....
kome tengok...
mana le awok nak menang....
asal jumpa oghang ...berhenti bergambo dulu....
Finisher yeee........ itu yang penting.....

Masa ni sebelum sampai ke Checkpoint 1...
ni checkpoint water... ape tah.... awok lupe....
kighe water station le ni..... untuk pelari...

27 Responses to "Perak International Mount Bujang Melaka Challenge 2014"

  1. tgok gmabr mula2..tu rasanya dah tau menang ke kalah ni..

    ReplyDelete
  2. Wah lumayannya hadiah..
    http://puteriairyn.blogspot.com/2014/04/flavettes-vit-c-effervescent.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. lumayan.. tapi kena follow dari sirkit pertama.... baru ada peluang nak menang...

      Delete
  3. Replies
    1. cik Nor.... dalam gambo2 tu ada orang yang selalu ada dalam semua gambo.... haaa.... itu la diaaa.... hihihi

      Delete
  4. syioknyer dapat join benda gini yerk.... elok untuk kesihatan.. dapat jumpa kawan baru .. dan yang penting hidup lebih happy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye yong.... memang seronok.... awok pun gemo kan aktiviti macam ni.....

      P/S: ada sesetangah tempat kat Perak bahasakan anak yang sulung sebagei Encik selain daghi Yop/Yong/Cho.. .tak kighe le anak laki ke pompuan...

      Delete
  5. Tahniah!. Seronoknya kalau dapat sertai sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok... boleh lagi kalo nak join... ada 1 lagi sirkit kat Terengganu...

      Delete
  6. Assalamualaikum, Tuan DSH. Saya membuat tawaran baru untuk pembelian buku saya Tetamu Istimewa. Jangan lepaskan peluang ini untuk memilikinya. Jom, jenguk ke blog saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaikummusalam... Insysllah akan jejak blog mike nanti....nak tau jugak apa yang menarik...

      Delete
  7. awak boleh tahan handsome ye.....apa2 salam berkenalan bro. Semoga persahabatan berkekalan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. errrr... awok terkesima.. Insyallah tuan...

      Delete
  8. semoga bisa memberikan ang terbaik dan menang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah .... tapi awok masuk suka2 je... bukan nak berlumba....

      Delete
  9. Yg penting berjaya habiskan. Uishh klu LM mau pancit tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...awok tak pancit.. tapi kesannya... semalam.. sengal seluruh kaki...

      Delete
  10. ok la tu akhirnya sampai ke garisan penamat dengan jayanya.. kalau aiza tak tahu la lepas ke tak nak mendaki tu.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahakss.. belum cuba belum tau cik aiza.....

      Delete
  11. AWOK YEOP YANG PAKE TSHIRT ITAM JALO2 LENGAN TU KE?

    ReplyDelete
  12. standard ar berhenti ambik gambo kan.kan.. namapun bloger... bloger tegar ke idak ni.

    caiyok caiyok sebab berjaya habiskan. kalau kita lengang lenggok. pas tu patah balik. tak sanggup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awok pun tak tau le tegar ke idak... tapi yang pastinya..tangan asik gatei nak menaip je.....
      kekeke...awok pun ada jugak rasa camtu hari tu... kekeke

      Delete
  13. ambik gambo tu wajib yob...klu tak camne nk masuk dalam n3...n3 x ada gambo x bess...hehehe...ingatkan yob bersaing hebat ngan peserta kenya tu...hehehehe..tp yob ni pakei nombor berapa??? sibuk nk tau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajenye yeee....... kalo cik noe perasan.. dalam sume gambo tu ada soghang yang dok berulang2 ada dalam semua gambo.... haaa...itu awok le tu.... peserta Kenya tu awok heran kederat ape le deme ni....... tak terkejoooo

      Delete
  14. sila credit gambar-gambar di atas..tenkiu..huhu

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss