Buat malu je

Ayah......
Porno tu ape????
Lucah tu ape????
Seks tu ape????

Ni le bahane nye....
Bile paper dengan tibi dok sebok paparkan bende2 berkaitan kat ateh (atas)....
Budak2 sekaghang (sekarang) ni udah makin ceghodik (cerdik) kome....
Deme bukan tengok je....
Tapi otak deme berpusing pikio kan (fikirkan) ape bende le yang tibi dengan paper tu tunjokkan....

Awok sebagei apok@ayah kepade 3 anak ni pulak yang ghase (rasa) malu.....
Udah takde bende lain ke yang paper dengan tibi kite nak tunjokkan????
Boleh pulak beghite (berita) tibi tunjok adegan tu kat slot deme....
Kalo betoi le pun 'bende' tu terjadi.....
Tak payah le tunjok kat siaghan (siaran) waktu 'primetime'......
Buat malu je....

Errrr...ini bukan ceghite (cerita) politik ye..... Sebabnye blog ni bukan blog siriyes!

6 Responses to "Buat malu je"

  1. bro... loghat u bes la.. tapi bila u tapi word betul.. tak payah la dalam kurungan... u buat je kat bawa.. macam nota kaki.. syok sikit baca.. takda gangguan... hehe

    terbaek.. teruskan usaha jaya bakti...

    ReplyDelete
  2. nampaknya sebagai mak ayah kena pandai tepis mana yang patut ni yob

    ReplyDelete
  3. ahah segan gak kalau budak kecik tanye mcm tuh

    ReplyDelete
  4. hadoi, cmna la nnti anak-anak akan dtg. :(

    mak bapak kena lebih kreatif nak jawab soalan anak2 ni. (-.-')

    ReplyDelete
  5. @cik nsar....
    awok peghenah terpikir nak buat macam tu..... tapi awok buat macam ni sebab bio le yang berkunjong ke blog awok ni dapat makne ayat tu cepat....

    @cik amirah.....
    bulih je nak tepih..... tapi lame mane sangat kite bulih tepih kan?? dugaan kat luo lagi beso oooo

    @cik pieja hut....
    betoiiii....memang maluuu...tapi kene jugak jawab....

    @cik najwa's....
    takot kalo dipikirkan generasi akan datang kan??? kalo sekaghang pun deme udah tak heghan....akan datang macam mane la ye???

    @cik Dni....
    bebudak sekaghang makin bijak dan makin ceghodikkk

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss