Teh Ais Paneh (Panas)??

ini bukan gambo teh ais sejuk ye!!!...
ehsan pakcik gugel...


Ceghitenye (ceritanya) macam ni....
Petang semalam member awok ni ke kedei (kedai) mamak yang selalu die pegi tu....
niat hati....nak makan le sikit......
sebelom setelkan kegheje (kerja) die....

dan bulih kate die kenei(kenal) le semue pekerje kedei (kedai) tu....
tapi semalam ade le soghang (seorang) peghempuan (perempuan)....
gamaknye pekerje baghu (baru) kedei (kedai) tu le kot.....
die ni le yang datang ambik order....

kalo pekerje lain kat kedei (kedai) tu deme udah tau ape yang kawan awok tu ndak (hendak)....
dan bese (biasa) le soalan pertame pelayan yang ambik order....
"Nak minom ape bang???"
Kawan awok order le Teh Ais....

bulih pulak le si pelayan tadi tanye balik...
" Abang nak Teh Ais Panas ke....teh ais sejuk???"...
???? <----kawan awok heghan (hairan)....
kawan awok tanye balik "kalo teh ais panas tu macam mane???"

"Panas le bang" pelayan tadi tinggikan suaghe (suara) menjawab soalan kawan awok...
"errr....bukan saye order teh ais kan????.....teh ais tu sejuk ke paneh (panas)??"
kawan awok tu sebab pelayan tu tinggikan suaghe (suara) je tu...
kalo tak die order je Teh Ais Sejuk....hehehe

agaknye sebab die udah termalu....
die kaber (cover) balik...
"saye saje nak berguro (bergurau) dengan abang je tadi tu"....
kekeke...baik punye kaber....

10 Responses to "Teh Ais Paneh (Panas)??"

  1. hahahahah teh ais pon jd conflic.

    ReplyDelete
  2. hhahaha lawok ke nak tutup malu tu

    ReplyDelete
  3. Salam Yob Shahril, sound dia tak kedengor kot Yob...kena tune sikit! Err Yob, akak buat peraduan mudah kat blog akak semalam, ari ni tutup kul 6...ada masa lagi nih!

    ReplyDelete
  4. wakaka..malunyaaa kitewww..ghase macam nak masuk dalam kotak jee..

    ReplyDelete
  5. berangan la budak tu. hahaha.
    fadan muka..kan udah termalu. hahahaha

    ReplyDelete
  6. miker nih mesti ensem bebenor tuh sbb pelayan tuh guguh depan ngan miker. lidah kelu nak berkater. bile berkater tersalah kater...... hahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  7. hahaha...
    rajin bebenor,,
    siap bg pilihan tu, pns ke sejuk..
    tp bingai pon ado
    ala,,penat sgt le tu

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss