Keadaan Tok Wan

Macam yang kome semue tau....
minggu lepaih (lepas) awok ke Sabak Bernam....
melawat Tok Wan Mem awok yang dikatekan nazak (mase awok dapat SMS daghi (dari) Mem awok)

Kebetolan Mem awok berkeghusus (berkursus) di Institut Perakaunan Negara di Sabak Bernam minggu lepaih (lepas)....
jadinye awok kesane sekali guih (gus) ambik Mem awok .....


Ini name Tok Wan Mem Awok......
dah dipindah ke wad lelaki katei (katil) bernombor B12




Mase haghi (hari) pertame awok kat sane (13 April 2011).....
memang keadaan Tok Wan Mem awok membimbangkan....
macam yang kome tengok kat gambo kat bawah ni..
cumenye Tok Wan Mem awok udah tak pakei alat bantuan pernafasan je....



Mem awok di sebelah katei (katil) Tok Wan nye.....
kesian Tok Wan...... kate die.....die tak bulih nak solat....

Walopon malam tu awok tak menjage Tok Wan Mem awok di Hospital Tengku Ampuan Jemaah, Sabak Bernam....
tapi masih lagi awok dalam keadaan berjage2.....
takot ade ape2 kecemasan berlaku.....






Ini pulak keadaan Tok Wan Mem awok mase haghi (hari) kedue awok kat sane....
keadaan die bertambah baik....
bernapeh (bernafas) pun dah tak seteghok (seteruk) semalam......
kesian Tok Wan...


awok tak tau ape name mesin ni.......



yang awok tau mesin ni 24 jam kat sebelah katei (katil) Tok Wan ....






Ini le Hospital tempat Tok Wan Mem Awok ditempatkan.......
Hospital Tengku Ampuah Jemaah, Sabak Bernam....

Ceghitenye.....
3 haghi (hari) sebelom Tok Wan Mem awok dimasokkan ke Hospital....
Die jatoh dighumah (dirumah).....
punye le banyak daghah (darah)...
sampei basah le kain yang dibuat lap tempat luke berdaghah (berdarah) kat kepale Tok Wan Mem awok...

dibawak ke klinik, siap kene 6 jahitan....
tapi itu bukan penyebab ngape Tok Wan Mem awok masok Hospital....
mase kejadian Tok Wan Mem awok dimasokkan ke Hospital....
Die mengadu sesak napeh (nafas)....

kebetolan memang die ade asma....
dan dibeghitekan (diberitakan) jugak yang die lambat dibawak ke Hsopital...
sebabnye sebelom tu deme bawak ke Klinik je....
Klinik setakat bagi ubat je...

sedangkan kalo udah sampei mase kritikal macam tu...
sepatotnye dibagi oksigen.......
tapi takpele....udah bende nak jadi kan....
dan Alhamdulillah Tok Wan Mem awok telah pun discaj daghi (dari) Hospital pade haghi (hari) Jumaat lepaih (lepas).....

P/S: Sebenonye banyak lagi gambonye.....tapi awok tak sampei hati nak letak lagi......

7 Responses to "Keadaan Tok Wan"

  1. alhamdulillah, dah leh discaj..dah sihat la kan...tok wan skit ape yg leh sesak nafas?

    ReplyDelete
  2. moga tok wan mem yop cepat sembuh...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah tokwannya dah beransur sembuh...

    ReplyDelete
  4. syukur alhamdulillah, lain kali kena cepat kalau jadi lagi ni sebab tok wan ada asma

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss