One Lovely Blog Award - Ditag di Mama Yatie


Mase awok jenjalan kat duniye blog ni....
awok macam biase akan ke blog2 wajib awok singgah tetiap haghi (hari) walopon awok tak bagi komen....
tapi tetap awok singgah....

dan mase singgah di blog Mama Yatie
baghu (baru) awok terpeghasan (terperasan) awok ditag Mama Yatie untok award One Lovely Blog Award.....
jadi dengan sportingnye untok dapat award hensem ni....
kat bawah ni awok kongsikan dengan kome 7 bende pasei (pasal) dighi (diri) awok.....

Mule-mule sekali:
Awok memang asei Ipoh......lahir pun kat Hospital Besor Ipoh (sekaghang Hospital Raja Permaisuri Bainun) .....sekolah kat Ipoh....... tapi peghenah (pernah) belajo di Johor.....koje kat Kolumpo 5 tahun dan balik koje kat Ipoh udah 3 tahun....... udah balik Ipoh ni awok udah tak ndak tuko mane2 dah.......seghonok ooooo koje kat tempat tanah tumpahnye daghahku ni...

Nombor 2
Satu2 nye anak lelaki dalam famili seghamei (seramai) 6 oghang (orang).....awok ghajin (rajin) buat koje ghumah (rumah) duluuuu ooooo...........tapi itu dulu....sekaghang (sekarang) ni seminggu sekali je..... kate oghang (orang) awok paham jiwe pompuan...iye ke??? maklomle..... adik beghadik pun ghamei (ramai) pompuan ..........hehehe......awok udah ghase (rasa) macam terpeghasan (terperasan) le pulak......


Nombor 3
Ayah kepade tige oghang (orang) cahaye mate yang comei iaitu Nur Qurratu'aini, Muhammad Nizar Amsyar & Muhammad Daniel Amzar dan hasben kepade Norazlinawati Saripudin...... usie perkahwinan awok udah menjejak ke 6 tahun....sekejap je ghasenye (rasanya) ....sesekali ghase (rasa) macam bujang lagi.....tapi bile terpandang anak2 baghu (baru) le awok tersedoo...hehehe...dan awok jugak bercite2 ndak dapat anak sampei 11 oghang (orang) ...cukop buat satu tim bola.....errr....ni kighe (kira) cita2 jugak ke????

Nombor 4
Ngape D_08??? ceghitenye (ceritanya).....D_08 ni meghupekan (merupakan) address email awok memule sekali awok buat gune hotmail (D_08@hotmail.com) .....awok buat mase tahun 1998 yang lepaih(lepas) ... dan masih lagi awok gune sampei sekaghang (sekarang).....D meghupekan (merupakan) awalan name awok....08 pulak meghujok (merujuk) pade Negeri Perak.....

Nombor 5
Awok cukop gemo dengan kaler Kunen (Kuning) dan bighu mude (biru laut).....tapi yang heghannye (hairannya) awok banyak pulak baju2 yang kaler cokelet...... tak tau mane datang semue tu......dan awok jugak pengumpoi tegar JC (Jersi) Perak...... setakat Jersi Home.....Away dengan 3rd.....Alhamdulillah.....masih baik dalam simpanan awok..... dan disebabkan tu.....minat awok....semuenye berkaitan dengan bola......futsal.....tengok bola.....pegi stadium........ bujang2 dulu awok cukop gemo masok utan, keluo hutan.....hiking.....climbing......tapi itu dulu le.....udah kawen (kahwin) ni udah selow dah komeeee....

Nombor 6
Awok jenih (jenis) home type........maksodnye awok suke dok kat ghumah (rumah) daghi (dari) berjalan......tapi kalo awok dapat berjalan.......memang awok akan berjalan sunggoh2.... kompem lame le.....udah alang2 berjalan......dan awok angkat satu batalion awok pergi bejalan.....baghu (baru) seghonok (seronok).....

Nombor 7
AKhir sekali.......kome bulih tau awok jenih (jenis) yang macam mane berdasarkan blog awok...... simple.....tak suke seghabot (serabut)......dan tak kesah dengan ape oghang (orang) nak kate pasei awok.......kecuali le bende ni teguran membine.....mane yang bulih awok perbaiki....awok perbaiki........kalo tak....kome teghime (terima) le awok dengan seadanye......

itu je le kome....... awok takot nanti....ade lagi bende2 yang buat awok terpeghasan....hehehehe

3 Responses to "One Lovely Blog Award - Ditag di Mama Yatie"

  1. tahniahle daghi teman utk mike sbb dpt award ye..:)

    p/s: pasei n3 add author smlm tu...yg itu teman buat sbb tutorial yg sblm tu x menjadik. klu mike baca blk 2-3 n3 teman sebelum ni ghasenya mike clear le kot ngape teman buat juga add author tu.sng klu dh tukor gmail. just in case utk akan dtg mmg betoi2 jadi yg mcm google bagi amaran tu....x de le teman kelam kabut lagi....:P

    ReplyDelete
  2. ye..tahniah dpt award..teman pun dpt tp brtangguh lg..alahai~

    nape ye hasben2 org perak ni mcm nak serope je gayenye...amboi , nk anak 11 yer ? laki awok lebih sikiiit je..12..hehe

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss