Keghoje (kerja) Bertanggoh....

Kome nampok gambo monyet ni???
kome ghase (rasa) ape kene mengene keghoje bertanggoh dengan monyet ni???
gambo ehsan pakcik gugel...

Awok konpiden......
ghamei (ramai) yang buat bende ni kan????....
nampok beno nipunye (ikot gaye Usop Whilca cakap)....
kalo kome tak penah buat keghoje (bertangguh) bertanggoh....

hasei (hasil) daghi (dari) pemerhatian awok le kan....(cehhh...macam bagoih je)
awok asingkan golongan yang suke bertanggoh ni pade tige jenih....
kome tengok je le jenih2 oghang (orang) yang suke bertanggoh ni kat bawah ....

Jenih 1
kekadang ade oghang (orang) yang tanggohkan keghoje (kerja) yang die dapat disebabkan ade keghoje (kerja) lain yang lebih penting die kene buat....
kene le bagi priority.....
jadinye keghoje (kerja) yang tak beghape (berapa) penting bulih le ditanggohkan....

Jenih 2
ade oghang (orang) tanggohkan keghoje (kerja) disebabkan dateline yang dibeghikan (diberikan) lame lagi......
ini bahaye jugak ni......
sebabnye bile udah lame.....

takot2 terlupe ooooo.....
sudahnye udah dekat dengan dateline.....
baghu (baru) le sebok kelam kabot nak buat.....
tak ke haghu (haru) namenye ni???

Jenih 3
ade jugak yang tangguhkan keghoje (kerja)....
disebabkan die maleh (malas) nak buat lagi....
haaa....jenih (jenis) macam ni le yang selalu failed bile buat peghancangan (perancangan).....
ate mane le idak failed nye....

terlalu banyak beno keghoje (kerja) ditanggohkan....
sudahnye keghoje (kerja) yang kene setelkan dulu.....
tak setel...setel jugak.....
bile bos ndak....
macam2 alasan dibagi......cehhhh

dan daghi (dari) 3 jenih oghang (orang) yang suke bertanggoh kat ateh (atas) ni....
awok ghase (rasa) golongan no 3 le yang palen (paling) tak gune sekali....
sebabnye.....takkan kome tak nampok???

P/S: entri kat ateh (atas) ni takde kene mengene dengan sikap oghang (orang) Malaysia yang sememangnye suke buat keghoje leh menet (kerja last minute).... dan takde jugak kene mengene dengan tarikh akhir e-filing yang bakei (bakal) berakhir hujong bulan 4 ni nanti!!!!

6 Responses to "Keghoje (kerja) Bertanggoh...."

  1. hehehe kadang2 ada gak stil mcm tue tangguh2 nie..akhirnya padan muka... baru kelam kabut heheh....

    ReplyDelete
  2. keh3...saya antara yg suka wat kerja bertangguh2..adoii dlm urusan rumah tangga pun camtu.klu laki blk kul 4.30..pkl 2 br lah msk..sbb biar lauk tu panas2 lg..hehe.nasi pun nasi br msk.sedap kan.tp..bab lain pun camtu gak.hr ni nak jln...br lah nak gosok baju.haiya...jgn amalkan sikap cam LM tu

    ReplyDelete
  3. hahaha...kita pun jenih ini! dh jadi habit!

    ReplyDelete
  4. hehehe...
    teman ngaku teman ade tebiat xberape elok ni...
    ate...letih kan ngadap anak2,kerje umah,masak memasak lg...
    sllu tangguh ni bab2 lipat kain le...

    ReplyDelete
  5. teman pun gitu gak...betangguh tu dah jadi pabret teman lak...tapi keje umah je...kesudahnya teman gak yang buat~hee..teman boss beso dapo teman gak pekerja nya..pa nak di wiso kan

    ReplyDelete
  6. ngeee dni ado test besok tu pasal stay up.. tangguh nak revision sebab nak bloging jap ;p

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss