Kegheje Leh Menet (Kerja Last Minute)

gambo ehsan pakcik gugel....

Agaknye udah sikap oghang (orang) Malaysia ye....
suke beno buat kegheje leh menet.....
udah nak terbeghak (terberak) baghu (baru) le nak koghek (korek) lubang (err..ade lagi ke macam ni???)....

bende ni bukannye berlaku kat satu2 bangse je....tapi semue....
dan bukan jugak hanye pade satu2 golongan je......
dan jugak bukan hanye pade satu2 jantina je.....

tak percaye???
peghenah (pernah) tak mase zaman kome belajo dulu....
assignment yang lecturer bagi......
dekat2 dateline baghu (baru) kome buat?????
mase tu le sanggop tak tido malam semate nak siapkan assignment yang dibagi....

tak cukop lagi???
keh (kes) yang terbaghu (terbaru)....
sebelom diskaun saman ditutop.....
macam mane panjangnye baghisan (barisan) oghang (orang) nak bayo (bayar) saman???
siap website myeg hanged....
maklomle trafik leh menet (last minute) mendeghu2 (menderu2) masok.......

laaaa....ndak lagi???
kegheje (kerja) kat opis pulak.....
walopon awok tau kome semue jenih (jenis) yang tepat pade mase.....
tapi ade jugak le ........
bile bos ndak baghu (baru) le mengago mencaghi (mengagau mencari) nye.....
kalo udah buat takpe.....
ini still tak siap lagi.....

ambik ni tambahan ....
ni hujong bulan ni taghikh (tarikh) akhir anto cukei (hantar cukai) kome.......
kome tengok ye...... macam mane LHDN terpakse bukak opis sampei kemalam semate nak kaber (cover) pembayo yang lambat bayo cukei (cukai).......
berdasarkan pade pengalaman yang lepaih (lepas).....
mase tu nanti le e-filing hanged ......

satu je sebabnye pade awok....
sikap suke bertanggoh.......
itu je.......kalo kome atokan (aturkan) kegheje (kerja) kome ikot keutamaan ....
ghasenye (rasanya) semue bulih disetelkan mengikot taim (time)....

P/S: Pesanan khidmat masyaghakat daghi D_08 untok semue dan jugak dighi sendighi......

5 Responses to "Kegheje Leh Menet (Kerja Last Minute)"

  1. Salam. Suke beno teman dapat kawan sekapey...huuhu

    ReplyDelete
  2. hehe dni pon kadang last minute gak

    ReplyDelete
  3. terima kasih kerana mengingatkan kita juge.. ~

    ReplyDelete
  4. tu lah masalahnya,
    selagi tak sampai date(dead)-line, takde rasa nak buat.
    time last minit baru rasa semangat..
    tak elok kan.. ^^'

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss