Mee Udang B.N.O

Baghu2 (baru2) ni awok ke Sabak Bernam melawat Tok Wan Mem Awok yang sakit....
dan bese le (biasala) kalo (kalau) awok sampei ke sane....
awok akan singgah di Bagan Nakhoda Omar (B.N.O)......
tepat lagi dekat Jeti Bagan Nakhoda Omar.....

Awok suke kesane tu bukan ape.....
ade satu gerai dekat situ....
yang jadikan udang sebagei hidangan utame....
kome order le apepun......
memang udang le yang banyak dalam bende yang kome order tu...
kecuali ayor (air) ye...

Ghamei (ramai) tang kate Mee Udang Kuala Sepetang terbaik....
tapi pade awok yang selalu ke Kuala Sepetang .....
dengan kuah yang cayo (cair).....
sepinggan mee udang nye rege (harga) sampei RM12.00
memang Mee Udang Kuala Sepetang bukan yang terbaik pade awok...

Mee Udang B.N.O ni dengan kuah yang pekat....
udang yang melambak2.....
cumenye udang die udah tak sebeso dulu...
tapi masih lagi ok......
dan regenye (harga) nye pun tak sampei RM5.00....
memang berbaloi2......

dan mase awok kesane....
makan 4 oghang (orang)......
campo ayor (air).....
tak sampei pun RM20.00 ......
memang mabeles.......

Agaknye ini le kot bot yang nangkap udang bawak ke gerai ni kot???


Awok macam bese (biasa).....
kalo berjalan angkot satu batalion....
baghu (baru) lengkap ghasenye (rasanya) berjalan....

Antaghe (antara) kemudahan melepak yang disediekan kat sini....
memang menaghik (menarik) ....
sambei makan...sambei nengok laut...
kebetoilan mase ni ayor laut tengah pasang...
memang cantek le......

kawasan jeti ni bukan kome bulih mandi ye......
kome tak nampok batu beso2 deme letak kat situ...
batu2 tu le fungsi deme buat memecah ombak.....
tapi kalo kome ndak mandi jugakkk....pegi le...
takde sape laghang (larang) pun....
tapi berselot le.......

Gambo kompleks & gerai tu awok ambik daghi (dari) jauh....
sayang awok lupe nak ambik gambo gerai tu daghi (dari) dekat....

Jeng....jeng...jeng.....
saje gambo makan awok letak kat bawah sikit........

Ini pulak nasik goreng Udang.....

Ini pulak Kuetiaw Udang...

Ini le ghupe (rupa) Mee Udang B.N.O....
mabeles.......... kome tengok udang nye tu.....
itu pun tinggei yang awok tak makan lagi....
kalo tak menimbon2 udangnye....

15 Responses to "Mee Udang B.N.O"

  1. means, mee udang kt kole sepetang tu indah kabar dr rupela ek..ishh, mahal giler kot sampai rm12?

    ReplyDelete
  2. glamer sgguh ye mee udang kuala sepetang.. :)

    ReplyDelete
  3. lagi best kalo snap! gambar time ngap! (nganga mee udang, hahahaha!)

    ReplyDelete
  4. mcm sedap je makan2 ngan view yg dilampirkan...teman target, gaji bulan ni nk layan tekak makan bakar2 area sabak bernam...kome tahu tak pot yg best2 kat sana??


    maap la ye, wpun umah teman ngan sabak dekat tp teman mmg hancur bab2 kedai makan...hahaha

    ReplyDelete
  5. NAK UDANGGGGGGGGGGGGGGG!!!
    uwaaaaa suke udanggggg!!!!

    ReplyDelete
  6. MEE UDANG DIA MENGGODA BETUL T_T

    ReplyDelete
  7. mmg berbaloi2 kat situ...cume sekarang saiz udang yang berbeza,,,satu menu tak kurang dari 15 ekor udang kan..mmg sedap.

    ReplyDelete
  8. memang nampak sedap sungguh mee udang tu..kalo lg beso udang nya lagi best

    ReplyDelete
  9. Uishh.. Mahal tu kalau mee udang sampai RM12. Comel je tgk baby tido kt atas meja tu. hikhik

    ReplyDelete
  10. mmg nmpk sgt2 sedap..melambak udang nyer.

    ReplyDelete
  11. awok belum teringin lg nk pekena mee udang yf femes kat utara ni..ape nama tmpt tu,ish lupe pulokk...

    hehehe...sempoi betuii baby tido atas meja :)

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss