Makin Keghing (kering) Idea


Awok ektif berblog ni tak lame.......
walopon blog awok ni awok buat dalam tahun 2008 dulu....
dan kalo tak salah tahun lepaih (lepas) dalam bulan 8 ghasenye (rasanya)....
awok pun tak tau macam mane awok bulih ektif balik berlog mase tu....

mase awok baghu2 (baru2) ektif balik berblog...
awok ingat dalam sehaghi (sehari) ade lebih kughang (kurang) 6 - 7 entri sehaghi (sehari)....
tapi sekaghang (sekarang) kughang2 (kurang2) 2 - 3 entri je.....
makin berkughang (berkurang).....

tahun 2009 langsong takde satu pun entri awok buat....
dan awok ingatkan blog ni udah berkuborr....
tapi Alhamdulillah wujud lagi mase tu...
tapi bukan yang kat ateh (atas) ni yang awok nak berceghite (bercerita) kali ni....

ceghitenye (ceritanya) macam mane makin lame awok berblog....
makin keghing (kering) idea awok nak menulih (menulis)....
pase sesape yang ngikot (mengikuti) blog awok ni...
ghasenye (rasanya) kome tau....

awok jenih (jenis) tak gemo nak kopi pes (copy paste) beghite2 (berita) sensasi kat paper....
dan kendian tempek pulak kat blog awok ni....
awok sebolehnye nak uleh (ulas) sendighi (sendiri) bende tu berdasarkan pade pembacaan awok...
kecuali awok betoi2 udah takde idea langsong....

dan entri2 awok semuenye berdasarkan pengalaman awok yang seciput....
yang tak sebeghape (seberapa) ni awok kongsikan dengan kome.....
kalo ade yang tak suke....takpe....
kome bulih je komen.......

dan awok akui yang pengalaman hidop awok ni tak sebanyak oghang (orang) lain....
satu sebabnye awok ni jenih (jenis) short term memory .....
awok jenih (jenis) yang delete teghuih (terus) memoghi (memori) yang pade awok tak sebeghape (seberapa)....
dan haseinye (hasilnya) tinggei (tinggal) 2 - 3 memoghi (memori) ......

dan awok jugak bukan jenih (jenis) oghang (orang) yang bulih ceghitekan (ceritakan) ektibiti sehaghian (seharian) awok pade kome....
bukannye awok tak nak berkongsi...
cume awok ghase (rasa) tak beghape (berapa) penting untok dikongsikan dengan kome.....

kecuali le kalo awok tengah bercuti.....
ade event luo (luar)....
Insyallah awok akan berceghite (bercerita) dengan kome.....

okle kome....awok nak pegi asah idea kejap.....
Itte Mairimasu!!!!......

3 Responses to "Makin Keghing (kering) Idea"

  1. dni pon kering idea juga + busy sangat hehe

    ReplyDelete
  2. kalo saya pulak, rasanya kekeringan tu disebabkan ada perasaan self-inferior kut sbb kdng2 rasa ada ke org nk baca apa yg ditulis? walaupun sebenarnya ada.jd lama2 xde idea dah..huhu

    ReplyDelete
  3. Yang penting kita buat entry mengikut kemampuan kita kan, kekadang busy dan tiada idea so kuranglah entry tapi OK aja

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss