Mee Goreng Tali...

lebih kughang (kurang) macam ni le Mee Goreng nye....


Kome ingat lagi tak kesah Teh Ais Paneh dengan Teh Ais Sejuk tu???
kalo tak ingat....kome klik je sini.... Teh Ais Paneh
tapi kali ni bukan ceghite (cerita) Teh Ais Paneh yang awok nak ceghitekan (ceritakan)....
kali ni ceghite Mee Goreng Tali...

Kelmaghin (kelmarin).....
di kedei (kedai) mamak yang same kejadian Teh Ais Paneh tu berlaku....
berlaku satu lagi kesah (kisah) yang menyayat hati.....
sedih sangat le ceghite (ceritanya)....

soghang kawan awok ni....
malam kelmaghin (kelmarin) disebabkan lapo (lapar)....
die oder le Mee Goreng......
tunggu punye tunggu dalam 10 menet (minit) sampei (sampai) le Mee Goreng die....

disebabkan lapo (lapar)....
memang lahap & seleghe (selera) le die makan....
dah tak tengok kengkawan dah......
nyembang (bersembang) pun udah tak mau...

dalm asyik mengunyah tu....
tetibe die ghase (rasa) mee yang die makan tu liat bebeno....
gigit2....tak jugak putuih (putus)....
dibawak keluo daghi (dari) mulot die.....

tu diaaaa.....
satu rapiaaa...... awok ghase (rasa) tali ni tali ngikat (mengikat) mee ghase nye (rasanya)....
wane (warna) kunen (kuning) lagi taaauuuu....
ape lagi.....kawan awok menyinge le...... maklomle oghang (orang) lapo.....

dipanggeinye pelayan kedei (kedai) tu......
siap tokeh kedei (kedai) datang....
yang tukang masak pun datang sekali.....
walopon kawan awok ni menyinge....
tapi still kawan awok ni bercakap dengan nada perlahan tapi makan dalam.....

jenoh le tokeh kedei dengan tukang masak dok mintak maap....
kesudahannye lepaih (lepas) drama mintak maap tu....
kawan awok dapat ganti lain....
tapi still bende same.....MEE GORENG....

dan sekaghang (sekarang) disebabkan insiden tu...
kami semue kalo nak makan Mee Goreng akan order MEE GORENG TALI.....
hehehehe

15 Responses to "Mee Goreng Tali..."

  1. kalo besi (??) cuci pinggan? dulu selalu kena.hehe

    ReplyDelete
  2. isshh, saya yg bace ni plak rase cm nk tercekik, bahayee tuu..huhu

    ReplyDelete
  3. hahahahah~ kalo nak komplen, kene la dgn cara berhemah yop, takot2 dowang bengang, di ludahnye ke dlm Mee...eeeee....

    ReplyDelete
  4. nasib x serik nak makan mee goreng.siap boleh order mee goreng tali ag..

    ReplyDelete
  5. Mujor le tali tu belum masuk dlm peghut lg. klu idak mau terjeghut usus segala macam kat dlm tu ....bahaya weh...

    klik HB

    ReplyDelete
  6. tali tak pe lagi. masa belum abih caca tadi ingatkan cicak. uwekkkk...

    gbr mi kat atas tu mcm sedap, banyak tauhu...

    ReplyDelete
  7. Macam mana benda alah tu ada pulak

    ReplyDelete
  8. sini pon ade makanan. lapa2. haishhh

    ReplyDelete
  9. huhu..mee goreng tali..ok gak name tu..hihi

    ReplyDelete
  10. seb baik di kunyah2 dulu...lau di kunyah lebeh kurang bantei telan jer..kan ke naya...tu le teman tak gemo makan kat kedai mamak ni~

    ReplyDelete
  11. nak cepat agaknya, main masuk , campak2 aje..tak dipandangnya apa yang tercampak.. naseb baik tali rafia, bukan benda lain..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss