Pengalaman Bersalin....

Errr.......
bukan pengalaman bersalin sebenonye.......
tapi pengalaman si suami yang isteghi nye(isterinye) bersalin.....

awok terbukak ceghite (cerita) ni bukan ape....
sampei2 je opis tadi....
opismate awok soghang tengah kelam kabot....
katenye ...kakak die ndak bersalin sangat2 dah ni....

teghuih (terus) awok teghingat (teringat) pengalaman pertame awok dulu jadi AYAH....
tanggei (tanggal) 15 Mei 2007 yang lepaih (lepas)....
anak daghe (dara) sulong awok dilahirkan di Hospital Tepen (Taiping)....

petang sebelomnye....
Mentue awok teghime (terima) menantu baghu (baru) ....
adik ipor awok kawen (kahwin) laaaa.....
luse nye (lusa nya) deme dapat cucu baghu (baru).....

Sebelom nak mendapat anak tu le...
awok ghase (rasa) itu le situasi yang palen (paling) mencemaihkan (mencemaskan) dalam hidop awok...
Mem awok malam tu udah ghase (rasa) lengoh2 pinggang....
awok yang takde pengalaman ni macam biase le....
letak minyak paneh (panas) .....kunon2 nak bagi kughang (kurang) lengoh nye....

besok Subohnye 14 Mei 2007....
lepaih (lepas) solat (saje awok tak letak semayang : kaghang same dengan agame lain).....
tetibe je ade cecair jeghenih (jernih) keluo.....
errrmmm tak syak lagi....
mase udah sampei (sampai).....

awok pulak mase tu mane ade motokar lagi.....
jadinye jalan terbaik.....kol ambiulen.....
itu le pes taim (1st time) awok naik ambiulen kome.....
best ghupenye (rupanya)....

Mem awok mase udah tak sakit.....
tapi kekadang datang sakitnye.....
masok wad....... mem awok tak jugak bersalinnye....
jadinye doktor dengan nurse sughoh (suruh) awok balik dulu....
kalo ade ape2 deme kol awok....

malam tu....
memang awok tak bulih nak tido....
pusing sane tak bulih....
pusing sini tak kene.....

bulih pulak mem awok sebelom die masok wad tu ....
die siap2 mintak maap ....
mintak dihaleikan (dihalalkan) ape saje duniye akhirat.....
lagi le awok ghase (rasa) nak teghoyak (menangis) kome oooiiiii.......
sudahnye..... awok ambik Al-Quran.....
bace le sughah2 yang awok tau.....

sampei le ke Suboh.....
dan paginye (15 Mei 2007) baghu (baru) Nur Qurratu'aini selamat dilahirkan....
ghase (rasa) nak menitik ayo mate ooo...
mase kite ambik anak kite.....azan dan iqamat kan die....
Alhamdulillah....semuenye selamat....walopon anak awok lahir ikot tingkap......

Anak daghe (dara) peghempuan sulong awok....

Nur Qurratu'aini bt D.Shahril Hakime

P/S: awok yang tak bersalin ni pun ghase (rasa) libang libu....
ape lagi le Mem awok yang bersalin tu......

9 Responses to "Pengalaman Bersalin...."

  1. masa azankan anak tu la saat paling syahdu kan... ~

    ReplyDelete
  2. comeinya anak daghe sulong mike ye...:)

    klik hb

    ReplyDelete
  3. huhu...
    mmg saat bersalin tu menduga keimanan.saya jadi tenang masa anak ke 3 je dulu.first jadi panik...second tiba2 induce..so sakit berpanjangan tanpa henti..bila yg ketiga mmg saya tau saya akan di induce dan sakit tak akan henti2...so saya siapkan mental tuk hadapi semua tu huhu.SAKIT!!!!ni bln 8 nak bersalain lg..huk3.

    ReplyDelete
  4. hehe libang libu~ seken time dengaq tuh... :p gelisah ye dak?

    comeinya anak dara awok tu.. jeles iols tengok.. :) :)

    ReplyDelete
  5. comel sangat walau keluar ikut tingkap..
    hee, :D
    didik elok-elok..
    zaman sekarang makin mencabar kan.. ^^'

    ReplyDelete
  6. Chomey Kak Yong nih.. ghiso bebenor die bile awok dukung nizar kabo nk bwk balik ghumoh.kui3...

    ReplyDelete
  7. rasanya pengalaman bersalin ni kalo diceritekan memang mcm2 ada..uiii..comeynya anak dara mike..mcm anak mixed..lawanyaaa..

    ReplyDelete
  8. bdk nih comey mcm anak mat salleh la.

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss