Mentaliti oghang kite

Errrrmmmm......
Awok ni kekadang heghan (hairan) dengan oghang (orang) kite ni.....
Ngape le tiap kali yang asei nye (asalnya) obersea mesti itu le yang terbaek,.....
Kalo yang kite punye (local) mesti jadi yang kedue terbaek.....

Tang buang sampah pun satu hei (hal).....
Tak ngape (mengapa) kalo kite buang kat mane pun...
Nanti2 ade le oghang (orang) tolong kutipkan....
Bio (biar) jeeeeee.....

Maleh (malas) nak taip entri panjang2.....
Dah mentaliti oghang (orang) kite kalo entri yang panjang2 ni boring....
Hehehhehhe

7 Responses to "Mentaliti oghang kite"

  1. Salam Yob, ni cam fedup jer. Betoilah org kita tau pun negara org bersih, cekap dan amanah, tapi bila balik Malaysia ada yg tak nak berubah, takmo amik yg positif. Tapi akak yakin ramai yg amik yg positif untuk diamalkan di tempat sendiri.

    ReplyDelete
  2. kasut cap gombak pon bagus tau.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. mentaliti subsidi gamaknya Yob. tehehehe

    ReplyDelete
  4. hehe mentaliti orang kite macam2 e. :P

    ReplyDelete
  5. @Kak Halima....
    memang fedap le...... bukan ape...sampah buang meghate..... lepaih tu bile longkang tersumbat...banjir..... mule le nak salah oghang tu...salah oghang ni...

    @cik eda_ej.....
    ketahui le oleh mike yong....bahawe Ipoh meghupekan pengeluo kasut terbeso di Malaysia sekaghang ni....

    @PUAN STROBERI....
    itu pun satu sebab jugak....mane idaknye...... bende yang tak sepatotnye pulak dibagi subsidi....... yang sepatotnye bagi...tak dibagi...

    @cik najwa's
    kalo tak...tak le namenye oghang kan>>>>

    ReplyDelete
  6. Ipoh pengeluo kasut terbeso?tp bile pegi ipoh tak banyak pun kedai kasut..takpun boleh beli borong..hehe...mentaliti ni terbina dr kebiasaan dan adat.ermmm..nak kena ubah sejak dr kecik dan semua orang bertindak, barulah berkesan dlm diri dn hati

    ReplyDelete
  7. @cik amirah....
    memang le tak banyak kedei kasotnye.... tapi kilang kasotnye melambak2 ....ndak2 lagi kat area Menglembu, Ipoh.....kilang kasot sesajee....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss