Ketenangan yang makin ilang


Sebelom ni awok peghenah (pernah) bercakap pasei (pasal) betape sesaknye tempat awok sekaghang (sekarang) ni....
Pengkalan Pegoh tempat tinggei (tinggal) awok sekaghang (sekarang)..........
Sebelom ni bile naik je Tesco disini.....
Ditambah dengan McD yang beropeghasi (beroperasi) 24 jam membuatkan sesak meningkat......

Terbaghu (terbaru) tengah giat dibina Jusco Station 18.....
Kompem le makin tensen le oghang (orang)....
Awok bukanle anti pembangunan....
Cume nye bio (biar) le seimbang pembangunan fizikal dengan rohani.....
Awok pecaye siap je Jusco Station 18 ni nanti......

Anak2 oghang (orang) kite le yang ghamei (ramai) bersepah melepak kat sini....
Makin bercambah le masalah sosiei (sosial) kat sini nanti....
Tapi daghi (dari) sudut pulak....
Peluang pekerjaan pun ade jugak....
Peluang nak berniage pun ade nanti.....

Persoalannye.....
Bersedieke oghang (orang) Pengkalan nanti????

9 Responses to "Ketenangan yang makin ilang"

  1. wah. dah maju yer belah2 situ.
    Tu namanya cabaran tu utk para ibu bapa.
    Apesei namanya Jusco Station 18? Tpt tu namanya Station 18 ker??

    ReplyDelete
  2. ate, nak wat cmna. get prepared jela. dunia makin maju.. :P

    ReplyDelete
  3. teman bersyukur krn dijodohkan ngan tempat yg amat tenang dan cocok ngan jiwe teman..

    ReplyDelete
  4. apa pun D08 kena bersedia dari segi apa pun...tambah2 kalau bab pembinaan yg melibatkan kesesakkan tue pasti...apa pun selamat menghadapi kesesakkan..hehehe..

    ReplyDelete
  5. ekekeke klu yan ske jek... dekat ngan umah... skang ni nak soping kena ke sri alam..
    kedai runcit up harga Rm2-5 satu barang...

    ReplyDelete
  6. sgt sesuai kalo pacak payung benege pisang goreng, kopok lekor n air kelape kat area situ..hu3

    ReplyDelete
  7. @PUANSTROBERI....
    maju sangat dah nii....awok pun tak tau ngape deme namekan area dekat pengkalan ni station 18...agaknye nak name komersil le kot???

    @cik najwa....
    awok teghime dan mase yang same awok tolak....err paham ke???

    @CHor...
    awok tak dapat lagii...agaknye bile udah pencen le kot??

    @cik ANgahSayang1234....
    Insyallah awok ok.....dalam mase same awok tak sabo tunggu tempat ni siap...bukan ape....nak tengok ape yang awok cakap ni jadi kenyataan ato tidak???

    @cik Yan...
    macam awok cakap sebelom ni....bende ni ade pro dan ade kon...... yang bagoihnye kite Insyallah dapat rege baghang yang mughah....yang tak bagoihnye....kedei2 kecik....bungkuih lee

    @Hanibi....
    lagi bagoih kalo area ni sebelah stadium...lagi best beniage..... asei game je masyuukkk.....asei game je masyuukkk...kalo kat soping kompleks ni payah nak masyuk selaluuu

    ReplyDelete
  8. meriah la pengkalan pasni... ;)

    ReplyDelete
  9. @kakyong...
    udah terlebih meghiah dah kat sini...sampei naik ghimehhhh

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss