Oghang Yang Same


Blog D_08

Selamat Haghi (hari) Selasa semue....
ade bebghape (beberapa) blogger yang bertanye pade awok....
mengenai blog anaktayah yang awok letakkan di dalam list Blog Adik Beghadik ....
kat bawah sebelah kanan tu....

suke awok nak tekankan....
blog D_08 dan Blog anaktayah ....
kedue2nye adalah dibuat oleh awok....

yang membezekan kedue2 blog ini cume....
blog D_08 awok lebih berceghite (bercerita) hei2 (hal2) awok dengan sekeliling....
(sekeliling yang awok maksodkan.....pelbagei isu dan topik)....

sementaghe (sementara) blog anaktayah pulak....
awok berceghite (bercerita) hei2 (hal2) anak2 awok dan jugak keluarge awok ....
tapi tak secaghe (secara) detail (ye le....tak semue hei (hal) peghibadi (peribadi) bulih dikongsi kan???)
boleh dikatekan blog anaktayah ni lebih kughang (kurang) macam jurnal untuk mengabdikan kesah anak2 awok......

dan blog anaktayah jugak Ummi (Wife awok) jugak akan menulih (menulis) dalam blog anaktayah.....
siape yang peghenah (pernah) ke blog anaktayah kompem (pasti) akan tau perbezaan diantaghe (diantara) posting awok dengan posting mem awok.....
memang ade beze.....
gaye berceghite (bercerita).....
gaye penyampaian.....semuenye berbeze....

jadinye jangan le kome konpius siape empunye blog anaktayah tu....
dan ape hubungannye dengan awok....

12 Responses to "Oghang Yang Same"

  1. akak xpenah buka yg blog satu lagi tu..nati pahni nk terjah..nk tgk bezanya..hehehee..

    bagus somi isteri tulis blog ni..hehee

    ReplyDelete
  2. ooo kiranya blogs tu adik beradik le

    ReplyDelete
  3. Salam Yob, anak ayah dah buleh berjalan ke? Yg pasti anak ayah tak yah paka baju berlapih2!

    ReplyDelete
  4. salam yob...kira ok lah..janji.. lancar

    ReplyDelete
  5. okey.. pasni melawat sana..
    Jemput keALL IN ONE

    ReplyDelete
  6. ow kiranya blog lagi satu tue adik beradik la erk...

    ReplyDelete
  7. kakyong perasan perbezaan n3 tu.. dah agak dah ni mesti maknya yg menulis.. ;)

    ReplyDelete
  8. @cik DNi...
    gudddd........

    @kaksarah-najwan
    sile...silekan berkunjong ....sile leee...
    mem awok pun nnak berceghite jugkkk....

    @cik angahsayang1234
    ok cantekkkk....

    @En sharinginfozakaken Nik
    Errr...itu blog awok le tuuu.....tapi ceghite hei anak2 awok....

    @Kak Halima...
    yang no tige ni baghu 4 bulannn....lambat lagi niii

    @cik yanie...
    haaa...camtu le ceghitenye....ce cite..ce cite

    @en Abu LUqman
    salam juge cik...... time kasihhhleee

    @cik nur....
    sile le...sile leee

    @cik AMy Syaquena
    errr...itu blog awok jugakkk..tapi ceghite pasei anak2 dan keluarge sikittt

    @En Sham...
    camtu le ceghitenye....ce cite...ce cite

    @Kakyong.....
    akhirnye.....kakyong jugak yang nampok perbezaannye.....memang ade beze...ummi nye dengan awok lain.....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss