Maknusiye Binatang....

Al-Fatihah
Sedih dan pilu ghase mase menengok gambo niii



Awok tadi tersinggah di Blog KM kat calculatorbuta.blogspot.com....
dan awok terbace kesah adik Nur Dania Qistina yang dideghe (didera) mak tighi (tiri) nye sampei meninggei (meninggal).....
ape salah budak ni sampei ade 73 kesan lebam kat badan arwah.....

dan untok pengetahuan semue.....
arwah baghu (baru) beghumo (berumur) 3 tahun.....
apele budak 3 tahun ni tau.....
dan normal le kalo mase ni die tengah aktifff......

awok cukop terkesan dengan kesah ni.....
dan awok tak malu nak ngaku....
mase awok bace kesah ni....
menitik ayor mate awok...walopon tak lenjun.....

ade lagi maknusiye yang besipat binatang zaman duniye siber ni.....
kughang hajo (kurang ajar) punye maknusiye.....
patotnye bio (biar) polis ato (atau) banduan pukoi die sampei die tinggei (tinggal) nyawa2 ikan....
tapi kalo kite buat macam tu....
kite pun same macam die....takde hati peghut (perut)

dan dibeghitekan (diberitakan) jugakkk....
mak kandong kepade Arwah jugak dah lame tak dapat menengok anak2nye....
disebabkan anak2 diambik bekaih (bekas) suami dan isteghi (isteri) baghu (baru) ....
dan beliau jugak dah berkeghoje (berkerja) di Pasir GUdang........

kome bayangkan.....
mak kandongnye yang dah lame tak tengok anak....
tetibe dapat kol je ngabokan anaknye udah meninggei (meninggal)....
ape peghasaan (perasaan) die mase tu......

P/S: Sayangi le anak kite dan jugak anak oghang (orang) semue tu kurniaan Allah........
P/S1: kedue2 laki dan pompuan tu dah pun digheman (direman) Polis.......

7 Responses to "Maknusiye Binatang...."

  1. xsanggup nk tgk bdk sekecil tu kne dera smpai mati..nauizubillah,,

    ReplyDelete
  2. kecian la kanak2 yg xberdosa dera smpai mati....mmg org yg x berhati perut buat mcm nie

    ReplyDelete
  3. kesian...mmg manusia berhati syaitan..binatang pun sayang anak..

    ReplyDelete
  4. memang takde ati perut..
    kalo marah sekalipun, usah le dilepaskan pada budak yg tak tau apa2 tu... memang otak letak dilutut..

    ReplyDelete
  5. @cik Sara
    oghang yang bingong je yang pukoi budak sampei mati.....budoh betoii

    @Sopi....
    tak tau le ape nak jadi dengan oghang sekaghang niii...

    @cik Apple Sweet
    apesangat le salah budak yng umornye baghu 3 tahon sampei mati dibuatnye.....

    @cik Fiqas....
    Bile binatang pun sayang anak ....maknenye tarap maknusiye lagi rendah daghi binatang....

    @Kakyong....
    sedih awok bace ceghite ni KakYong...... memang takde akei.....takde hati peghot.....

    ReplyDelete
  6. sedey sangat.. tu le, mak tiri ngan mak sendiri tak same..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss