Sabtu yang Sibuk


Tengah malam baghu (baru) awok sempat buat entri baghu (baru).....
maklomle satu haghi (hari) ni awok bizi....
Mem wok haghi (hari) ni ade kelaih (kelas) memandu....
maklomle....baghu (baru) nak ambik.....

Haghi (hari) kelaih (kelas) mule die...
ceghamah (ceramah) daghi (dari) oukoi 9 pgi membawak ke pukoi 3 petang....
muntah monggek dudok dalam kelaih (kelas) dengo ceghamah (ceramah)....
dan awok pulak....

dekat ghumah (rumah) menjage Putera & puteri awok....
biase le....
melayan keghenah (kerenah) deme.....
buat kite jadi penat oooo.....

sambei2 (sambil2) tu....
awok kemaih (kemas) sikit ghumah (rumah).....
canteknye lagi....
anak2 awok ni macam berjanji je.....

bile soghang (sorang) B*r*k....
tige2 sekali b*r*k.....
jenoh melayan deme.....
pukoi 2 lebih udah keluo nak mengambik mem awok....

biase le.....
alang2 udah keluo ngambik mem awok.....
bawakle deme jalan2 kat Ipoh....
takde pegi mane pun.....

mem awok nak pegi tengok peghabot (perabot) ....
awok bawak....
takde problem.....layaaannnn jeeee.......
kendian sempat lagi le awok ke Dataran Ipoh (ambik kome....keluo daghi pukoi 2 lebih....membawak ke malam)......

pekene Char Kuetiau....
pergggghhhh...jadile....
walopon ghase (rasa) kat gerai yang awok makan ni tak sebeghape (Seberapa)....
lepaih tu (lepas tu) sempat lagi ni awok ke Greentown Mall.....

jalan2 sekejap.........
sughau (suraunya)pun kat bawah dekat area foodcourt.....
dan sudahnye.....
pukoi 10 malam tadi baghu (baru) sampei (sampai) ke ghumah (rumah).....

lepaih (lepas) mandi ni baghu (baru) le teghase (terasa) penat badan awok ni....
tapi ape pun.....awok seghonok (seronok).....

6 Responses to "Sabtu yang Sibuk"

  1. kalo ade anak ni, byk aktiviti nak dibuat di hari minggu yak....

    ReplyDelete
  2. seronok bersama family kan... biar penat pun, tp hati senang...

    ReplyDelete
  3. @cik eMMe...
    betoi tuuu...awok tak napikan...besok ni pun awok udah ade plan....walopon ghase nak dok ghumah jeee

    @cik FIqas
    lagi satu fakta yang awok tak bulih pertikai.... keghenah anak2 memang penat dilayan....tapi dalam hati kite....tenang jeee

    ReplyDelete
  4. hari minggu dni melepak je di rumah :)

    ReplyDelete
  5. surau greentown mall..?? teman ke situ cari henpon.. kate di deme mughoh..surau ber'aircond'..di luarnye kotor..peghonoh nok buat n3 ttg ni tp lupe plk..tp bukan ttg surau..ttg seorang rocker yg jadi makmum teman..baghu sekali semayang kat situ...biasenye teman semayang kat mesjid hospital tu

    ReplyDelete
  6. @cik Dni...
    keje yang paling best buat haghi AHad

    @Chor....
    grintau mol ni memang banyak henponnye mughah....awok tak peghenah meli lagi kat sini....tapi mike banyak le pilihan.....at least suro die tak diletak dekat dengan toilet Chor....sesetengah soping kompleks ni....pintu toilet dengan pintu suro bertemu....cukop tak gemo awokk....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss