Sighi Maghi (Siri Mari) Belabon dengan A.Samad Jaafar...

Hehehehe....
tajuk je yang gempak.....
padehei (padahal) ceghitenye (ceritanya) kat bawah ni....

Sebelom tengahaghi (tengahari) tadi.....
awok tegeghak (tergerak) hati nak menalipon Encik A.Samad Jaafar....
itu pun selepaih (selepas) menjengok ke blog die......
dan entri terbaghu (terbaru) die yang buat awok ndak sangat telipon die......
awok kalo dalam blog biase manggei die Chor je....
sebagei (sebagai) ganti name panggilan Abang.....
sape die ni???

die ni pun salah seoghang blogger macam kite jugakk....
URL blog die kat sini haa ---> Blog A.Samad Jaafar
dan die jugak salah seoghang (seorang) blogger yang beghasei (berasal) daghi (dari) Perak....
dan loghat die lagi pekat daghi (dari) awok tauuuuu.......

Header Blog Yob Samad ...... paneh ooo

Yob Samad ni banyak berceghite (bercerita) hei2 kenangan dan memoghi (Memori) mase silam die....
dan kalo kome melayan entri2 die....
kome seolah2 beghade (berada) di tempat die ceghitekan (ceritakan) tu...
dengan gaye bersahaje......
tapi tersusun......

banyak ceghite (cerita) die berkisar kat tempat asei (asal) die...
mane lagi....kalo bukan Kuale Kangsor....
ape ceghite (cerita) yang tak die ceghitekan (ceritakan)....
daghi (dari) ceghite (cerita) die dengan kengkawan die....
hinggele pade kesah die dengan hantuu.... kekekeke..

muke nampok ganeh (ganas)......
lantok kome...
die makan oghang (orang) jugak tuu

Sesungguhnya aku terlalu mengharapkan moga hasrat untuk merakamkan sebahagian daripada perjalanan dan pengalaman hidupku akan tercapai jua meskipun di ruang yang terbatas ini. Seribu penghargaan buat suri hidupku, Jenny SR @ Fuziani, anak-anak permata jiwa Lyana Syahirah, M. Dhiyaulhaq dan M. Dhiyauzzaky. Barangkali inilah 'harta' buatmu pada suatu masa nanti... Limpahan kasih buat ayahanda Tn. Hj. Jaafar b. Itam Harun, kakak tunggal kesayangan Noor Rizan, Abang-abang Ncik (Zulkifli), Nyah(Hj. Mohd Isa), Arshad, Tid(Ishak) dan Pian (Sufian). Teman-teman sepermainanku, Antan Ndu(Azani), Antan Piah(Kamaruddin), Intan(Faisal), Kama(Kamaruzzaman), Leman dll. Kalian sentiasa ada di hatiku...

di ateh (atas) ni di antaghe (antara) ngape die buat blog ni.....
dan kalo kome ikot posting2 die sebelom ni...
name2 yang disebut kat ateh (atas) ni...
kompem kome jumpe....

jadinye apelagiii.....
teghuih (terus) zaaassss.....
ke blog A.Samad Jaafar..

9 Responses to "Sighi Maghi (Siri Mari) Belabon dengan A.Samad Jaafar..."

  1. yap setuju kata2 Yop D08~ Yop Mad nye citer pelbagai rasa, bile dibaca terus menusuk ke kalbu, bile part kelakar, kelakar bebenor, wat kite tergelak2 sowang2 pun jadi~ mmg dia pandai main perasaan awok le~ uits ! jgn salah faham, no heart feeling bro!

    ReplyDelete
  2. rajin tul la lu bro.. rase2nye.. blg aku leh tak ko wat review camni.. haha

    ReplyDelete
  3. BAghu nak melawat die....mekasih ye ...yob

    ReplyDelete
  4. adeih.. idok tentu peghasan teman ni yeop...hihihi.. tp teman sgt mhargai call daghi mike siang tadi.. t kasih bebyk yeop.. ghasenye kite boleh bekawan ngan lebih ghapat lg mun dibeghi peluang..

    ReplyDelete
  5. teman memang udah lame polo blog beliau.. memang pio betoi bahsenye..

    ReplyDelete
  6. amboi.. yeop D_08 buat review pasal yeop samad.. kakyong dah lame tak singgah ke blog yeop samad... esok lusa lah yer..

    ReplyDelete
  7. @cik eMMe....
    betoi tu...lagi satu die pandei bermain dengan kate2...... ghasenye die ni jenih banyak membace niiii.......

    @En aibaks...
    Insyallah ...ade mase nanti blog mike pulak awok riviu....tapi kene ikut turn leee...awok nak buat riviu blog2 yang selalu awok pegi dan selalu jugak singgah kat blog awok nanti...

    @En Fadzli Amir...
    sile le..sile le.....tak rugi ke blog die....

    @Chor...
    Insyallahhh....awok pun selese nyembang dengan mike CHor..... nanti2 kite nyagat seszame le pulakkk

    @cik eda_ej...
    sungguh eihhhh.....memang iyeee.....pekat ooo...kalo sape yang pes taim pegi blog die...kompem tak pahammmm

    @kakyong....
    sesekali buat riviu....awok rancang nak buat riviu seminggu sekali....awok udah buat list blog2 yang nak diriviukan

    ReplyDelete
  8. btl tu yob, sy mmg pengunjung blog dia, kadang-kadang boleh senyum sendiri, kadang-kadang boleh jadi sedih, boleh ketawa jugak bila baca n3 dia...:)

    ReplyDelete
  9. @cik FIqas...
    die memang pandei main ayat....walopon bersahaje...tapi kene pade ceghitenye....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss