Tande2 Pilihanghaye (pilihanraya) Udah Dekat...

Ejensi paling pemes bile pilihanghaye (pilihanraya)

Entri kali ni mungkin ade sedikit siriyes....... dan awok akan gunekan kate2 bersipat kate ganti pade parti2 politik yang ade......bukan bermaksod awok playsafe.......tapi dah blog awok....suke le nak gune macam mane pun kan????

Salam Semue.....
kome tak pecaye ke Pilihanghaye (pilihanraya) udah dekat????
PRU 13 ni kalo ikot kate ghamei (ramai) bakei (bakal) dilangsongkan tahun ni (2011)....
itu kate ghamei (ramai) le.....
memule awok tak pecaye jugakkk....

Yang belah 'Kighi' (kiri) jangan cakap le....
geghak kegheje (gerak kerja) deme dah lame deme mule.....
tak caye??? daghi (dari) lepaih (lepas) PRU 12 diumumkan dulu....
mane penah deme stop kegheje (kerja) walopon menang banyak.....

yang belah 'kanan' pulak macam biase....
dah dekat taghikhnye (tarikhnya) baghu (baru) le terhegeh2 ndak bergeghak (bergerak).....
tapi deme ade advantej (advantage).....
banyak ejensi yang deme bulih gune secaghe (secara) total.....

dan dekat2 taghikhnye (tarikhnya) ni le....
deme 'full swing' .......
deme gune kan semue kekuatan yang deme ade....
kalo sebelom ni deme gune le yang kutu2 beghahak (berahak) je untok menyeghang (menyerang) oghang (sape oghang (orang) tu??? alaahhh...kome tau sape.....daghi (dari) sejak 1999 lagi die kene seghang (serang).....
kali ni deme gune kan golongan bijak pandei ceghodik buah peliooo.....
pulak untok menyeghang (menyerang) 'die' daghi (dari) segenap sudot.....

lepaih (lepas) tu kome tak peghasan (perasan) ke???
ade bebeghape (beberapa) golongan yang dibagikan insentif.....
dengan dana pelbagai...... dan macam2 lagi.....

dan yang menaghiknye (menariknya) lagi....
ade 'jeghong' (Jerung) ....
yang sudah di'NGAP' ateh (atas) alasan takde sape2 yang bulih terlepaih (terlepas) daghi (dari) keadilan.....
kekekekeke.....

ndak lagi tande2 lain ke????
kome caghi (cari) sendighi (sendiri) le.....
jangan le maleh (malas) sangat ....hehehehe

P/S: ke awok soghang (seorang) je yang peghasan (perasan) semue ni???

3 Responses to "Tande2 Pilihanghaye (pilihanraya) Udah Dekat..."

  1. peghasan. skang deme puak kanan udah macam masuk gear 3. masuk gear 5 aje, teghuih parlimen bubar.

    puak kiri plak awok tengok maintain kelajuan yg sama. patutnye deme kena speed lagi laju sebab puak kanan selalunya akan pakai enjin turbo (ejensi kerajaan) last2 minit.

    ReplyDelete
  2. udoh nulih hei politik mike ni.. ghasenye betui la kot yak..idok sabo plk ghasenye..

    ReplyDelete
  3. deme ni sanggup buat ape saje.. banyak benor taktik depa ni..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss