Virus & Antivirus


Salam semue.....
awok tadi ni ke blog Encik Sharinginfoz a.k.a Encik Nik ....
dan terbace entri die mengenai Komputer die diseghang (diserang) virus....
macam2 jenih (jenis) virus yang menyeghang (menyerang) komputer die ....

dan die juge bertanye kan kot2 ade sape2 yang peghenah (pernah) jadi macam die....
kot2 nak berkongsi pengalaman....

berbalik pade ceghite (cerita) virus dengan antivirus ni....
awok kekadang terpikio (terfikir) .....
buat le macam mane banyak pun antivirus dengan spyware......
virus baghu (baru) tetap ade......

tak kighe (kira) hebat mane pun antivirus dengan spyware ni ade ...
ini yang buatkan awok pikiooo kan ....
yang syaghikat2 (syarikat) yang cipta ato reke antivrus dengan spyware ni....
dalam mase yang same deme cipta jugak virus dalam duniye internet.....

sebabnye cee kome pikioo....
kalo le antirus dengan spyware ni hebat.......
dah tentu takde lagi virus yang bulih meneghobos (menerobos) masuk komputer sape2 pun....
tapi lagi hebat antivirus dengan spyware dicipta.....
lagi hebat virus menyeghang (menyerang).....

itu le yang ade dalam pikighan (fikiran) awok....
kome pulak???
ape yang ade dalam pikighan (fikiran) kome berkenaan dengan virus2 ni???

4 Responses to "Virus & Antivirus"

  1. betui2....lagi bnyk cara nak hapuskan virus...lagi bnyk virus tercipta...

    ish2...saper la yg nakal sangat cipta virus2 nih...??? nak kena babap tu...

    kalau kena virus cinta tak per ker? heehehhe

    ReplyDelete
  2. betul3...
    diorang cipta virus lagi hebat sebab nak cari pasal ngan kita ;p

    ReplyDelete
  3. @cik yanie......
    .awok ghase mcm deme ade konspirasi je.... Buat antivirus lepaihtu buat le virus byk2. Baghule ade inkam buat deme kan??????????????????

    @cik dni
    jahat deme ni cik dni.....kapitalis mcm tu le....asei ade jln buat duit.....deme buat....hampeh

    ReplyDelete
  4. uih.. senang2 tak payah pakai komputer.. tak yah beli antivirus.. pastu tak kene serang virus.. kan da jimat tuh..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss