Posting No 3

Adik Ipor awok yang tengah tunggu giliran mendaftar ...

Alhamdulillah......
selesei (selesai) jugak ughusan (urusan) mendaftar masok adik ipor awok ke MTQ tadi.....
walopon cawangan MTQ yang adik ipor awok masuk ni antaghe (antara) yang bongsu.....
dengan kemudahan yang ala kado (kadar) tadi lengkap........
dan ditempatkan di bangunan ghumah (rumah) kedei (kedai).......

tapi dengan komitmen tenage pengajo nye tadi....
awok konpiden.......
bebudak ni akan menjadi 'oghang'.....
cume awok haghapkan (harapkan) deme ambik peluang yang ade ni untok belajo.....

tambah lagi konpiden awok......
disamping deme mengejo akhirat......
duniye (dunia) jugak tak dilupe.....
akademik jugak diajo (diajar) di MTQ ni......

teghingat (teringat) pulak mase awok mohon masok ke Madrasah Idrisiah dekat Bukit Chandan, Kuale Kangso.....ala depan Masjid Ubudiah tu .......
awok dengan takde bekgraun (background) pendidikan agama yang 'formal'......
gamble je mintak.....

tapisan pertame awok lepaih.......
dan awok di jempot deme menduduki ujian kemasukan.......
walopon konpiden menjawab......
tapi awok tak layak mase tuuu....
hehehehe....ini kesah awok 17 tahun lepaih (lepas) ......
mase mohon masok ke Tingkatan 1 tahun 1993 dulu........

P/S: Sesekali awok teghingat (teringat............

4 Responses to "Posting No 3"

  1. ade banyak tapisan yer nak masuk sekolah tu

    ReplyDelete
  2. anak saya pun ada buat exam kat sek men agama baru2 ni.. tak lepas.. agaknya tak pandai tulisan jawi..

    tp bukankah sepatutnya yg takpandai tu laa dididik kan...? sementelah mereka berminat nak bersekolah agama...

    Jom Join GA PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  3. @Cik Yan....
    ade exam nye....bukan senang2 bulih masok cik Yan

    @MamaYatie...
    Alhamdulillah....moge 'menjadi' la hendaknye...... emak pun tumpang seghonok....

    @cik sw33tdarling.com
    takpele......anak mike takde ghezeki.....tapi takde ghezeki sekaghang tak bermaksud yang die takde ghezeki lepaih ni......Insyallah...silap2 lagi bagoih daghi yang masok sekolah agame....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss