2 Haghi (hari) ke Hospital

 Maap le kome...kali ni entri ni panjang banyakkkkkkk

Kome ingat tak lagi 2 minggu lepaih (lepas) awok ade ceghite ( cerita) awok sakit mate???
Kalo kome tak ingat....kome klik je kat sini --->    Sakit Mate
dan minggu ni udah due minggu mate awok masih tak jugak baik....
semalam memang awok cuti....jadi awok pun ke Hospital le...

sebabnye ubat klinik udah 2 kali awok ambik...
tapi tak jugak baik2.....
itu yang semalam awok ke Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh (HRPB,Ipoh)
bio (biar) pueh (puas) hati dapat tau ape punce nye...

Memule awok ke Klinik Kesihatan Greentown, Ipoh...
terletak betoi2 sebelah HRPB, Ipoh...
tu die......tulih nombor sekaghang (sekarang) 0 ....
padehei (padahal) 0387.....
jenoh le awok nunggu...

dah dapat jumpe Doktor, di sughoh (suruh) nye awok ke HRPB pulak...
sebabnye kes awok ni udah jejak 2 minggu sakitnye...
deme takot nanti ubat deme bagi same.....
takpele....awok pun ke Jabatan Oftalmologi, HRPB...ato (atau) name lainnye Klinik Mata....

itupun awok kene datang balik lepaih (lepas) pukoi 2...
sebabnye deme rehat pukoi 1.00...
takpele...
dalam pukoi 3 baghu (baru) awok dapat jumpe doktor ....

awok punye kes kate Dr Wong Wai Kuan (dotor yang rawat awok le tu) ni lain sikit....
sebabnye bukan sakit mate biase...
tapi ade berkait dengan radang dan jugak sakit lain....
ahhh...sudah....awok mule ghase (rasa) tak seghonok (seronok).....
teghoih (terus) ghase (rasa) macam sedih oooo....
abeh dikobeknye mate awok...
memule disughohnye (disuruhnya) buat ujian mate...
kompem le awok failed.....
sebab awok memang ghabon (rabun)....

dan dalam bilik die pulak...diletaknye ubat titis mate...pedih oooo......
dah habeh dibuat pulak ujian silau.....diletaknye satu bende bulat di mate awok...
adoileee...mendeghite (menderita) awok dibuatnye semalam....
dipanggei nye pulak Ketue Doktor yang ade...

pasei (pasal) die tak konpiden nak bagi judgement sakit awok...
dan sudahnye....
deme sughoh (suruh) awok ambik daghah (darah) dan x-ray dade awok...
ape kene mengene sakit mate dengan ambik daghah (darah) dan x -ray???

takpele...awok polo je le....
pukoi 5 baghu (baru) setel....

Pagi ni yang tak beghape (berapa) pagi....
awok pegi le ngambik ujian daghah (darah).....
tu gambo kat bawah tu....
kome tengok sampei 4 tabong dibagi pade awok...
adoiiileee...banyak beno daghah (darah) awok kene ambik nanti ni...
kate oghang (orang) kalo nyamok hisap daghah (darah) kite.....
seolah2 macam rugi sepinggan nasik kite makan...
ini udah banyak daghah (darah) awok diambik deme....beghape (berapa) pinggan le awok rugi???



Sampei 4 bijik tabong deme bagi....
adoile....tambah keghing (kering) le awok....
hehehehe

















Sementaghe (sementara) nunggu nombor giliran awok dipanggei (dipanggil)...
awok mentekedaghah (makan) dulu.....
lame ooooo kalo kome tunggu...
awok pekene Kotio Kari dangan Teh Taghik (tarik)...
jangan ghiso (risau) walopon kome nampak Kotio tu macam berminyak...
tapi disebabkan kafe ni dalam Hospital....semuenye kome ghase tawo (rasa tawar)....

X-Ray awok tak buat lagi...
sebabnye next appointment dengan doktor 6/6 nanti...
deme kate kalo buat awok...
takot sampei 6/6 tu udah tak valid dah X-Ray awok.....

tunggu je leeee......

11 Responses to "2 Haghi (hari) ke Hospital"

  1. amboi awokkkk..sedhap bebenor teman nengok kotio kari tu...

    ReplyDelete
  2. bykkan bersabar.patutlah dah lama tak singgah blog LM.huhu.moga cpt sembuh.apa kata cuba minum kopi habbatussauda .bkn campuran ..ni yg asli.di mydin biasanya ada byk.buat la kopi susu ke..kopi o ke.sbb rasullullah kata habbatussauda blh merawat semua jenis penyakit kecuali mati

    ReplyDelete
  3. alahai..risau gak yer..wlaupun mcm tak serius..tp bila dah kena sampai amik X-ray & check darah jadi takut plak..

    apa2pun didoakan semoga segalanya berjalan lancar dan cepat baik..

    ReplyDelete
  4. laa...ye ke sampe serius gitu?tapi elok bebeno le kalo nak tau apa sebenonya penyakit kita kan..moga yob cepat sembuh ye..insyaAllah takde apa

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikumw wbt
    Hai Yob Shahril, ghedat berbebnor ke sampei kene ambik uji daghah dan `x-ray`? Pikio2 jugak, ape yang muat mate yob sampei begitu ghedat skali? Ate sebelum ni, yob ade `pykt kencin manih` ke sampei mate mengeghuit2 radangnye? Kalo betoi jangkaan teman, badan yob ni bulih tahan mesti jenih oghang badan besor juge ye! Agak teman je le. Jgn lupe eksesaih slalu.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Yob Shahril, semoga takde apa2 yg komplikated Yob. Apa2 pun kotiu kari tu menggiurkan!

    ReplyDelete
  7. Ya Allah... jauhilah beliau daripada penyakit bahaya dan semoga sakitnya cepat sembuh, amin...


    take care!

    ReplyDelete
  8. @cik Siti Arfah bt Zaini Azlan...
    Tq...tq...INsyallah...

    @cik eye_nee
    sedap lagi kalo dapat makan kotio tuuu...heheh

    @cik LM...
    itule paseinye.... awok sekaghang ni ade 3 ubat titeh (titis) mate yang awok kene gune..... sabo je le....tapi time aksih le ateh cadangan tu...

    @MDT...
    itu le MDT...agaknye sebab cuace dengan pemakanan kite same ni..... itu yang doktor sughoh ambik daghah dgn x-ray ...

    @cik amirah....
    betoi tu.... kalo tak sampei ke sudah le awok tak tau punce dan sebab sakit mate awok ni...

    @tajnur...
    Walaikumussalam Chor...
    kalo ikot famili belah ayah awok ni...memang ade sejaghah kencing maneh....tang awok setakat ni takde lagi.....awok kecik je chor...tak caye.?? tanye yob samad kite...

    @Kak Halima
    Walaikumussalam Kak Halima.... lagi menggiurkan kalo dapat makan kotio tu.....hehehe

    @missdora...
    err...kite nak bako ape ni???

    @cik Dni...
    time kasih cik Dni....Insyallah ...takde ape..

    @En Mohamadazhan hjDesa...
    betoi tu....tapi kene jugak le tunggu...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss