Ini ade satu ceghite (cerite)

Errrmmm.....
geng2 awok Yob4ever peghenah (pernah) angin dengan satu 'maknusiye' ni......
kami2 ni angin bukan ape.....
design t-shirt yang dibuat kheh (khas) untok grup2 kami ni ditighu (ditiru) bulat2 oleh si 'maknusiye' tu....

jadinye kami semue berpakat nak mengenekan die....
caghe nye (caranya) kami order t-shirt dengan die......
kendian janji nak jumpe kat satu tempat ...
kighe (kira) nak basoh si 'maknusiye' tu le.....

tapi dalam mase same kenangkan die ni sebangse demi kami...
kami order jugak le t-shirt die....
tapi design lain...
dan mase yang dijanjikan kami berjumpe dengan si 'maknusiye' ni....

ape lagiii.....
balon cukop2 le......
bukanle balon caghe pelupoh (pukul le tu) die....
tapi basoh mental die.....
bio die sedo sikit jangan suke2 je nak cughi (curi) design oghang (orang)....

dan daghi (dari) situ kami2 ni jadi kawan pulak dengan die.....
dan bisnes t-shirt die makin beso daghi (dari) haghi (hari) ke haghi (hari).....
dan kami jugak tolong promotekan bisnes die....
maklomle kononnye nak tolong oghang (orang) kite....

ingatkan makin beso bisnes, makin bagoih (bagus) le.....
ghupenye (rupanya)...makin teghok (teruk)....
dengan kualiti t-shirt yang sememangnye teghok (teruk) bertambah teghok (teruk).....
kualiti cetakan yang patot 3 lapih (lapis)..dibuatnye1 lapih (lapis) je......

jadinye ghamei (ramai) le yang komplen....
tak pueh (puas) hati.....
udah le rege (harga) baju nye kene bayo (bayar) on time...
kalo lambat naik RM5......

lepaih (lepas) tu order oghang (orang), ghamei (ramai) yang tak dapat lagi...
tapi duit dah ambik dulu.....
janji 3 minggu ...udah berbulan.....
sampei (sampai) ade yang nak buat ripot (report) Polis....

naseb (nasib) kamu le yopppp.....
udah tolong, kamu buat taik pulak........
cukop2 le jadi penighu (peniru) dan penipu tu yopppp oooiii.....
pade kome yang nak order t-shirt kat pesbuk (facebook) tu hati2 la ye......
takot kome tertipu pulak....

11 Responses to "Ini ade satu ceghite (cerite)"

  1. ohh bahaye nye,nseb baik xterjebak lg nk beli order2 kt online nih.huhu

    ReplyDelete
  2. yob, ni bukan ke brader yg ambik order untuk tshirt "kita bako" "kita bako" usop wilcha tu ke?

    ReplyDelete
  3. kdg2 kita nk bg peluang..
    ada yg xsedar diri tu..baut taik ngan customer..camne nk maju...

    semoga kita semua selamat drpd penipu gini

    ReplyDelete
  4. dah teke dah..hehe..tp nape dia tu mcm baguih pulok kan..emo tak tentu pasei..sori ek, terkutuk kawan kome..

    ReplyDelete
  5. memang kene report polis org cam tu..

    ReplyDelete
  6. tu di namakan manusia yang tak bersyukur dengan rezeki yang ada....lau kite lambat bayo di naikkan 5 hinggit..lau die lambat kasi baju...kome cas la jugak.nak di kate..kaum kita gak...

    ReplyDelete
  7. x kenang budi btl
    melayu nie la ssh
    da maju lupe diri
    org tolong,bila da senang lupe diri jugak

    haihh

    ReplyDelete
  8. tu ler yop..
    ape2 pun sume nk kena beringat...
    benda shopping online ni ade risiko2nyer...tp teman stakat ni belum lg la terkena,alhmdllh...

    ish,xbaek menipu mcm tu . org dah nolong , patutnye makin baguuih le prestasi.xlama karang bungkus le kalo diteruskn karenah rope itu

    ReplyDelete
  9. @cik nur athirah....
    tak baek le bisnes camtu kan...tipu oghang...

    @amir aizat...
    tapi ade jugak yang jujor..... tapi disebabkan due tige keghat ni yang buat taik...habeh semue terpalit...

    @cik amirah....
    awok udah jawab kat blog mike le yong.....maleh nak sebot name die kat sini...

    @kak sarah-najwan....
    tapi tu la kite bukan bulih tau sape penipu...sape yang bukan...... payah ke deme ni nak jujor dengan customer?? ishh...ishhh...ishhhh

    @cik amirah lagi...
    hehehe....die bukan kawan awok laaa...... oghang bersalah macam tu le....emo tak tentu pasei...

    @cik eda_ej....
    dah tak lame dah tu...tunggu je le....

    @mamilabender....
    hehehe...cadangan bagoih jugak tu....kalo lambat kite tolak RM5...sampei le dapat.....

    @cik adwafarihin....
    Melayu tu tak susah..si Melayu yang macam tu yang buat susah......kendian menyusahkan oghang...

    @kakyong.....
    itule kakyong...tak baek le nipu2 oghang ni kan....

    @Yong Ummi Hanie....
    tak tolong ...kate tak bagi can kat oghang kite...tapi bile udah bagi can...macma ni pulak jadinye..... haghu betoi leee......

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss