Teghime Kasih Pakcik!

Kesahnye macam  ni....
malam tadi yang hampir ke tengah malam nye dengan berunipom (beruniform) kan baju pagoda dan kain pelekat.....
awok ke seben eleben (7 Eleven) dekat dengan ghumah (rumah) awok.....
mencaghi (mencari) ayo (air) badak untok anak awok (Muhammad Nizar Amsyar) yang demam...

ubat demam udah dibagi....
kendian ikhtiar awok bagi minom ayo (air) badak pulak....
jadinye dengan unipom macam yang awok kabo kat ateh (atas) tu.....
awok dengan motor ex5 nye menuju gagah ke seben eleben....

di pintu masok seben eleben...
awok disambot dengan sengihan maneh (manis) daghi (dari) awek seben eleben dan jugak kawan kasyer (cashier) die....
teghoih (terus) je awok tanye....
'ayo badak ade ke idak ni dik???'


'alamak cik (awok dengo die kate encik).....udah habeh le....
tapi ayor rhino cool tu ade......
bulih jugak tu..
ayo tu pun bagi sejuk badan jugak tu'......

takpele awok ambik jugak le....
daghi (dari) takde.....
selesei (selesai) membayo RM2.70 untok sebotoi ayo (air) rhino cool tu....
awek seben eleben tu bulih cakap macam ni....

TEGHIME KASIH PAKCIK!...

awok sengih je le.....

P/S: ghasenye (rasanya) cik yang die panggei (panggil) awok tu....pakcik kot...bukan encik....

6 Responses to "Teghime Kasih Pakcik!"

  1. Assalamualaikum Yob Shahril, ayor rhino dgn badak tu bukan sejenis ke, satu dlm BI satu dlm BM, badak gak maksudnya. Hah akak pun kekadang org muda panggil Kakak, Makcik, dan Cik dan acik pun ada. Kekadang Cik dan Acik tu pendek utk Makcik kot. Tp kalau Yob dtng dgn jeans dan T-shirt Crocodile atau Adidas, mesti deme pangge Abang atau Yob!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum wbt
    Ada 3 perkaghe teman nak bagitau kat Yob ni. Pertamenye, Yob pun dah ghamei beceghatuk anak menakan itu belum kighe cepiyor2, jadi udah tibe masenye ha`ah jelah pakcik pun pakcik le. Yang kedua nye, oghang betine (ompuan) ni nengok gaye kite, kalo kite berseghabei dgn janggut, mude macamane pun mesti deme panggei pakcik. Ce yob tebeih semua misei janggut. Ate yang ketigenye, gaye penjuwe bile sebelum dan selepaih ngulor duit mayo kighe lain le nadenye!
    Teman nak tau jugak le, yob tau ke gunenye `ayor badak` tu ape? Bukan ke yang sebenornye `ayor kapor` je tujuannya utk tetemeihkan peghut. Maklum jelah kalo makan saknike bende ator tak makan, penghut ghembeihkan `asid hidroklorik`. Sebabnye paneih badan anak tu kughang ayor utk seimbangkan suhu badan kata org sebelah leghah teman `homeostasis`. Minum ayor mati banyak2! Wassalam.

    ReplyDelete
  3. amzar tak baik2 lagi ke demam? sian nye...

    ReplyDelete
  4. @Kak Halima...
    Walaikumussalam.....Kak Halima..... name je macam same....tapi tak same ...... awok ni sebab ade janggot sejempot tu je....kalo tak nampok mude remaje oooo

    @tajnur...
    itu yang awok gemo pasei mike tuuu.... mike jujor.... walopon bende tu tak betoi...awok mude lagi taaauuuuu....hehehe.... Alhamdulillah...anak awok udah kebah demam die..sekejap jee.... awok bagi die minum ayo mati banyakkk2 ...

    @kakyang...
    dah ok dahhh

    ReplyDelete
  5. @cik eda_ej....
    betoi le tu...die rabun tuuuu

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss