Jangan Tambah Dose

Awok tau bilangan blogger setiap haghi (hari) bertambah....
cakap je...ape jenih (jenis) blog, semue ade....
maklomle...lain oghang (orang) lain ragamnye...
lain oghang (orang) lain le bende ndak diceghitekan (diceritakan)....

dan entri2 baghu (baru) bersusun keluo setiap saat...
segale macam ceghite (cerita)....
daghi (dari) hei (hal) sendighi (sendiri)....
hei (hal) keluarge, masyaghakat (masyarakat), negare dan pelbagei (pelbagai)lagi ceghite (cerita)...

kadang2 oghang (orang) terlupe bile udah seghonok (seronok) berceghite (bercerita) tu...
deme lupekadang2 ade bende yang deme ceghitekan (ceritakan)....
atopon (ataupun) tunjokkan melalui gambo bulih mendatangkan dose...
baik pade dighi (diri) deme dan jugak pade yang membace nye....

tambah pulak ade jugak blogger2 jenih (jenis) yang gemo mencaghot (mencarut) dalam penulisan die...
awok cukop tak tak gemo (gemar)jenih (jenis) macam ni....
udah2 le...... kite ni udah le dose tak tau banyak mane...
maklomle kite ni bukan Maksom.....

jadinye usahle ditambah dose2 baghu (baru) lagi.....
kaghang (karang) ade peluang ndak dapat tempat kat syurge .......
tak pasei2 kene taghik (tarik) pasei entri2 kite....
udahle kene taghik (tarik) kite taghik (tarik) pulak pembace blog kite masok sekali ke nerake....

Pesanan Khidmat Masyaghakat ni untok kome dan jugak awok sendighi (sendiri)....

13 Responses to "Jangan Tambah Dose"

  1. salam.hehehehe.knp ni?knp dose dose ni?

    sorry eh tanya.tak letih ke tulis mcm ni?actually rara try nk bc blog ni,tapi tak paham.sbb ada kurungan2 tu.kalau buat ayat yg betul2 myb lagik besh kot.sorry eh bgtau. kalau marah,tak yah publish comment ni. =)

    ReplyDelete
  2. Ye betull awokkk..udah2 le bercerite ttg keburukan org lain...dose lama udah melambak usah lah menambahkan stock baru kan awokkkkk....

    ReplyDelete
  3. awok pun benci baca blog org suka mencarut/ayat kasar..bukanlah awok baek benor tp rasa sakit ati membacanya..sungguh tak sopan..hormat la oghang lain juga yer dak..

    ReplyDelete
  4. saya pun tak paham kan..thr r a lot of other good things yg boleh diceritakan..lg satu sy tak suka baca blog yang dia je baik, semua orang buruk. heh

    ReplyDelete
  5. yang baik jadikan pelajaran
    yang buruk abaikan jerk

    nanti kalau cakap2 bebanyak pun diaorg sakit ati... "blog aq suka hati aq la nak tulis apa" huhu..

    yg baca tuepun mesti pandai nilai yg mana kaca, yang mana plastik... hehe gitu plak :)

    ReplyDelete
  6. dah sedap berceghite xsedar semua ceghite udah terkeluo...bahaya tu kome..

    ReplyDelete
  7. den setuju sangat neh. mencarut/mengutuk/memaki hamun tu la lagi byk readers dan mereka suke dan mereka buat lagi dan lagi. takkan berenti la kalo macam tu. errr den ado mencarut tak dalam entri entri den?

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum wbt
    Mun udoh banyak nak dilabun, gamoknye ade yang terjelabeih! Ye le kite hidup bermasyarakat, kene le uboh `anjakan paradigma` kate oghang leghah teman. Belajo le cara berbahase walopun jenih nyemedang je baghan! Setiap kali nak maghoh, tegukle ayor dlm labu sayong dgn baca `bismillah`. Pesan Khidmat Masyaghakat sebelah leghah teman pulak,`For acordial relationship, there`s a limit` Wallahualam

    ReplyDelete
  9. adoiii la.. itu la kan...lupa sudah..macih macih yunk

    ReplyDelete
  10. saya setuju!
    sebab tu kalau nak publish satu2 N3 pikir sampai 14 kali..kalau salah publish nanti kena tazkirah dgn juri khas MDT..huhu

    ReplyDelete
  11. kita ni kalo buleh, biorle berkongsi info yg bermanafaat.. drp mengata org kan...


    n3 terbaru kakyong
    Comelnya cik Misi ni…
    Review Nora Elena episod 5
    Bila si dara kecil dah mula pandai make-up

    ReplyDelete
  12. @cik rara pinkmafia....
    isshhhh...tak letih langsonggg.....seghonok lagi bile buat kurungan macam tu..... biase le tu....takde awok nak maghah eihh...lagi pulak bile tengok name mike yong....pinkmafia...awok pulak takot nengoknye...

    @cik Eye_nee....
    betoi tuuu...awok takot yang lame tak setel lagi...kite tambah lagi...

    @MamaYatie....
    itu le....same le awok ...cukop tak gemo jenih yang macam tu.....blog die mungkin bulih jadi glemer...tapi takde makne...

    @cik amirah...
    ade jugak stail oghang macam tu ye....die je yang bagoih....kekeke...biase le lain oghang ...lain ragam...

    @wanbu....
    betoi tu wanbu....kite sebagei pembace blog....kite sendighi je le yang nilei....dan kalo gahse tak ok....kite caghi le blog lain pulak...

    @cik aisha..
    maklomle tak sedo dighiii...

    @Cik Mira...
    ghasonyo takdo lagi ekau mencarut dalam blog ekau.....tapi agaknye le yanbg buat entri2 macam tu sebab die ghase ade sambotan kan??

    @tajnur...
    Walaikumussalam CHor...
    biase le CHor....kadang ralik berceghite....terlupe dighi.....

    @cik hyazz
    same same....

    @MDT....
    awok pulak 15 kali.....bukan senang nak pueh kan hati semue oghang....jadinye...jalan jeee

    @KakYong...
    ye kakyong...awok setuju...

    ReplyDelete
  13. haish.....dunia2.....(x tau nak komen apa dah...=p

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss