Cuti Sekolah Dah Mule


Cuti sekolah dah mule haghi (hari) ni....
mak bapak mule le memikio (berfikir) mane ndak dibawak anak2 cuti sekolah ni....
dalam mase same mak bapak dok pikio (berfikir), ape kabo le poket deme cuti sekolah ni...
dan bile cuti sekolah kompem le undangan kawen melambak2 kome dapat kan???

awok mule daghi (dari) haghi (hari) ni.....
dah dapat undangan kendughi (kenduri) kawen...
tak payah le memikio ndak masak tengahaghi (tengahari) nanti....
heheheh...dah save kat situ....

takpele awok maleh (malas) ndak tulih (tulis) panjang2.....
dalam kome meghancang (merancang) cuti sekolah anak2 ni....
pastikan jugak keselamatan ghumah (rumah) kome yang  ditinggeikan tu....
dan keselamatan kome anak beghanak (beranak) selame cuti ni diutamekan....

Selamat Bercuti kome!!! opppss silap...anak2 kome...

10 Responses to "Cuti Sekolah Dah Mule"

  1. jeles kat bdk2 yg cuti sekolah nie

    ReplyDelete
  2. trg semalam lg dah start cuti sekolah .. tapi adik yaya start semalam jugak ada kelas tambahan..minggu depan baru betul bercuti ..

    ReplyDelete
  3. Cuti sekolah ni.. kita makan nasi kenduri saja la jawabnya...

    ReplyDelete
  4. pttler tadi kt hiway jammed teman pun heiran rupo2nyo cuti sekolah udah start...ni baru sampai ipoh

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wbt
    Ha`ah, cuti skola dah mole, cume nak mikio anok2 bersusun macam buah ghambei ape ke nak dibuat! jangan cighite nak bawok jenjalan, nak dipeghosok dlm kete pun dah mole ghiyuh bercakor! Tu belum lagi ceghite bab dah berjalan dan nyinggah mane2! Nak di bawaok gheghamei kendughi pulak, jenuh nak ngaweinye lagi pun takut disebut tuan ghomah pengantin,`bagi duitnye tak sebeghape` tapi anok2nye masyaallah`! Pikiorkan masak makan sendiri lagi menjimatkan, maklum le bebudak skrg mmg nyemedang je nak makan....

    ReplyDelete
  6. kalau cuti skola ni,,undangan kawin tu mmg bnyak la..makan free,,^^
    selamat bcuti yeay ! duit pun bnyaklah dhabiskan utk pgi bjalan

    ReplyDelete
  7. salam yeop ,

    aah dah mule yer...yeayyy rehat sikit teman pagi2 tu...ecececehhh mcm le slalu tu xrehat.... :p

    bawok le ank2 mike mandi manda kat Bukit Merah Laketown...haih pandai je suruh org , kami yg dekat ni pun xpenah mandi2 lagi kat situ...pergi aje 2 kali sbb laki awok keroje ;)

    ReplyDelete
  8. kite bawak anak2 bercuti pusing2 KL.. :)

    berkorban cuti utk anak2 selama seminggu..

    ReplyDelete
  9. bila musim cuti sekolah semuanya mehei..segala nek ke mehei..adoi..tp bila dan bersomi kan cekgu, time cuti sekolah je la nak bercoti nya pun

    ReplyDelete
  10. @cik adwafarihin...
    kekeke....bio le bebudak nak bercuti...kite2 dulu pun udah gahse...

    @cik YAYA AZURA...
    teghingat mase zaman cuti sekolah kite dulu kan.....awok mase tu le ndak caghi duit poket sendighi...

    @En Koding...
    betoi tuuuu......tak payah ndak masak...

    @En perondajaketbiru74...
    ate oghang Ipoh jugak ke Chor??

    @tajnur...
    Walaikumussalam Chor...
    kekekeke......ate udah namenye majelih kendughi......makan je le selagi bulih....chor bukan tuan ghumah tau pun banyak mane duit kite bagi....udah banyak yang bagi duit...

    @cik fadh leyanie...
    betoi tuuuu..... safe banyakkkkk


    @Yong Ummi Hanie...
    uiiishhh..jangan ghiso awok banyak plan ndak dibuat cuti2 ni.....

    @MDT...
    awok sebab anak tak sekolah lagi je.... kalo tak....haghuih macam MDT jugakk...

    @cik amirah....
    ate cik amirah....ndak tak nak...kite kene keluo belanje jugakkk....kalo tak ...tak meghase...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss