Sehaghi (sehari) 8 - 9 entri

Uiiii....dasat tu kalo sape bulih buat entri sehaghi (sehari) sampei 8 - 9 entri....
awok dulu mase mule2 aktif balik menulih (menulis) yang banyak bende ndak diceghite (hendak dicerita).....
tapi bile udah masok 4-5 bulan....
idea pun udah tak banyak....

awok pulak ceghite2 (cerita2) pasei peghibadi (peribadi) ni tak banyak pulak ndak dikongsi dengan kome...
jadinye itule tambah tak banyak entri awok bulih buat sehaghi (sehari)....
awok dapat 2 - 3 entri pun udah ghase (rasa) banyak sekaghang (sekarang) ni....
jadi le....

tapi awok respek pade blogger2 yang masih bulih buat entri sehaghi (sehari) sampei 8 - 9 sekali...
dan paling awok respek, die bulih maintain buat 8 - 9 entri sampei sekaghang (sekarang) ....
tanpa gagei (gagal) walo (walau) satu entri pun....
dan tambah awok respek, entri die kughang (kurang) ceghite (cerita) peghibadi (peribadi) ato (atau) pasei (pasal) die ......

awok terpikir jugak...
mane le deme ni dapat idea....
bulih menulih (menulis) banyak beno macam tu???
jangan le pulak kome cakap idea tu datang daghi (dari) Allah....

itu betoi le, takde dakwe dakwi lagi...
tapi dengan die soghang (seorang) je menulih (menulis)....
jenoh le nak peghah (perah) idea....
mungkin jugak die jenih (jenis) idea datang mencughah2 (mencurah2)....

bile udah datang sekali...
die tulih (tulis) sekali semue agaknye....
takot ilang semue idea die tu nanti.....
pengalaman, pengalaman jugak tapi tak semue pengalaman tu bulih dikongsi.....
dan bukan semue pemerhatian si penulih (penulis) ni dapat dituko menjadi entri2 yang banyak!!!...

19 Responses to "Sehaghi (sehari) 8 - 9 entri"

  1. heheheh! ieda skang sebab blogspot buat hal, kita nak menulih pon semput2 aje, hehehe :)

    ReplyDelete
  2. hakhak..mmg minat dia menulis tu..
    idea mncurah curah ke ladang gandum..ekeke

    ReplyDelete
  3. awok mampu buat 8 aghi 1 entry. ekekeke:)

    ReplyDelete
  4. terbaik la sapa boleh buat lebih dari tu . tak menang tangan den nak mengomen . hehe

    ReplyDelete
  5. tak ngape le yop...ikot le kemampuan memasing...bukannye nak kejor ape pun ... ;P

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Yob, blogger cam tu sebab dia fulltime dok ngadap laptop. Memang dia ada koje tp sebab dia boss, koje tu staf yg buat, dia kan boss! Teman kenal sorang cam tu dan sorang lagi yg teman dah jumpa dan ziarah rumoh dia.

    ReplyDelete
  7. saya menulis mengikut pengalaman dan pemerhatian sekeliling je..org suka ke tak suka ke,saya tak peduli..hehehehe

    ReplyDelete
  8. tapi yg paling penting..entri tu ada isi..bukan setakat tulis 8 entri tu pasal diri sendiri jerrr

    boring lak nak baca..

    tak gitu???

    ReplyDelete
  9. wah mantap la kalau 8 entry sehaghi..teman tak daya la nak buek lagu tu.sahaghi satu entry pun belom tentu..haha

    ReplyDelete
  10. memang terror blogger tu...lynn pun kalau rajin buat 2 entry jer sehari...huhuhuhu...kalau rajin ler...

    ReplyDelete
  11. kelebihan dorang utk menulis..

    akak menten 1-2 entry ajo sehari..kalu mampu..kalu dak..1=sehari udah la..hehe

    jnji hapdetttt...dan ada benda nak dikongsi....

    ReplyDelete
  12. sy rasa trpulang pd orng tu la kut..byk beno ler masanya tu nampoknya..dah macam update status kat fesbuk je..

    ReplyDelete
  13. kdg2 reader tak kira kuantiti n3, deme kira juga kualiti n3..kalo ada kualiti & santai dibaca 2-3 pun memadai dah kot..

    ReplyDelete
  14. awok idok la tahu sbb awok pun sekali je entry drhari

    ReplyDelete
  15. sape tu yeop ?? teman nok kenei jugak.. ce mike kabo ke teman yak..

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum wbt
    Ade oghang yang ngope tu bila buat plagiat `copy and paste` tetapi jenih otak yang mutorligat le. Ai ape, kalo nak plagiat pun kene ade kemahiran dan seni jugak yob, bukan main tangkap seghekop je.
    Tapi ade juge oghang jenih `otak kanan` macam wartawan dan peguam! Kalo idok mane deme nak idup modei aci ayor liyor je. Jgn mengkome maghah pulak, kalo idok tak dapat le keluworkan pipar (paper) tiap2 haghi dan kes2 mahkamah menimbun2.

    ReplyDelete
  17. teman kalo sehari 8-9 entry maksudnye teman tak masuk ke dapo le jawabnye..

    ReplyDelete
  18. @cik Ieda Al-Habsyi....
    itu le paseinye....awok tengah terai gune wordpress....nak biasekan dulu..... kalo ok...awok beghubah ke sane le......

    @cik iekaa....
    tapi gile le oghang macam tu....yang memang penulih pun tak macam tu tauuu...

    @cik ezzah....
    itu le....buat 8 - 9 entri sehaghi..... komen yang masok banyak....tak terjawab oooo...

    @Yong Ummi Hanie....
    betoi jugakkk....setakat nak kejo traffic...kite pegi blog walking je le....

    @Kak Halima....
    Walaikumussalam Kak Halima...
    kekekeke...tak aci jugak macam tu..... bos kene buat jugak koje walopon tak banyak..... sape oghang nye tu Kak Halima???

    @Nens Collection....
    same le kite....jenoh nak peghah idea....

    @Mrs Yie....
    lagi betoi....dah name pun blog kite kan???...ikot suke kite le nak tulih ape pun....

    @MDT....
    gitu le...... kaghang kal oasik ceghite pasei die...lame2 oghang maleh nak ke blog die....

    @cik aisha...
    awok pun same....... jenoh nak caghi idea ooo...

    @cik Lynn Hamzah....
    awok kalo ghajin dapat le 2 -3 entri....kalo tak ghajin... 1 pun payah....

    @Cik sarah-najwan....
    bergantong pade kite....ade idea....ghajin....adele entri...kalo tak....takde le...

    @cik amirah.....
    kekekek....agaknye die memang gemo menulih atopon die takde pesbuk....nak lepaih geram ...die menulih selagi mauuuu...

    @MamaYatie....
    bernassss...... tapi kadang2 si penulih blog syok sendighi.... die ghase....lagi banyak entri die.... lagi ghamei yang nak bace kot???

    @En sop....
    same le kite...... kalo ghajin ade le...

    @Chor....
    tak payah tau le CHor.... tak kene dnegan jiwe kite blog tu...

    @tajnur...
    Walaikumussalam.....
    yang jenih kopi pes ni awok tak gemo.... lagi2 kalo yang bulat ambik dgahi sumber oghang lain....lepaih tu buat macam sendghi punye entri..... bagi le sikit kredit kat owner aseiii....

    P/S: awok loyer bughuk...

    @cik eda_ej....
    kekekekek.......jenoh nanti Yong berjawab dengan cik ejai nye nanti....kekeke

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss