Haghi (Hari) Ibu - Semalam

Awok dok peghatikan (perhatikan) kengkawan2 awok yanga ade pesbuk (facebook) dalam 2 - 3 haghi (hari) sebelom haghi (hari) Ibu....
ghamei (ramai) yang post dekat wall deme betape deme hargai mak2 deme.....
betape deme sayang dekat mak deme....
siap letak gambo mak ganti gambo deme....

awok pulak terpikio (terfikir)...
mak deme ni ade ke pesbuk (facebook)????
kalo yang ade pun....
deme bace ke status dekat wall anak deme tu???

atopon (ataupun) yang empunye pesbuk (facebook) tu sekado nak kabo kat oghang (orang) lain yang deme sayang kat mak deme .....
bukan niat deme pun nak tunjok dekat mak deme.....
ato (atau) dalam kate lain nak menunjok le pade oghang (orang) lain yang deme ni sayang bebeno le mak deme ni....

ceh.....awok ghase (rasa) udah macam hipokrit le pulak.....
bukan ape.....
sekaghang (sekarang) senang je....
angkat telepon (telefon) .....telepon (telefon) mak kome....cakap dengan mak kome....
kan senang....tak payah tunjok pade oghang (orang) lain

tapi itu le....
itu wall pesbuk (facebook) deme....
'peduli ape' (gemo pulak awok nyebot nick budak peduli ape ni...) deme ye tak???

7 Responses to "Haghi (Hari) Ibu - Semalam"

  1. aik.. hehe.. saya pun buat camtu ha... hehe.. sebb mak ada fb... tapi tak penah lupa bila hari ibu ni.. saya p kat dia.. sayang pipi dia kiri kanan pastu ucap sayang kat dia..

    ReplyDelete
  2. yane buat camtu jugak,pastu adik report kat mak kata ,yane buat akaun fesbuk palsu mak..T_T

    ReplyDelete
  3. hari2 pun adalah hari ibu...hari ibu sepanjang hayat~ kome setuju idak~hee

    ReplyDelete
  4. mak kite takde pesbuk, kita pun takde pesbuk
    noktah

    hehe!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum wbt
    Teman ngagak jelah, bebudak le ni cukup sayangkan emak deme sebab saknike koghoje skrg ni emak deme yang buatkan! Gamak2nye, emak deme tak naklah jadi macam zaman dedulu diorang. Selalu kene koghje beghat2, mun salah sikit habih kene hamput. Waimma yang sebenornye nak didik jadi menesia, biyor bertanggung-jawab bile udoh beso nanti. Tapi deme ni buat menohin je, bile mak deme dalam kesusahan. Takkanle nak ceghite kesusohan sebab sikap oghang tua2 mudah menjauhkan diri, kecik hati dan tak nak nyusohkan oghang!

    ReplyDelete
  6. kdg2 ade org tak reti nak bermadah bila dah jumpa mak.. jadi dia luahkan kat FB, kat blog , kat twitter,... ;)


    yg penting kita semua tahu hargai ibu...


    n3 terbaru kakyong
    Filem yang bakal BOOOOMMMM!!!??
    Kome pernah minum air lemuju
    Pergi tiada kembali : AlFatihah

    ReplyDelete
  7. @cik ~nsar~...
    cube buat macam tu tetiap haghi....kompem kalo sekali tak buat....die akan tanye...amacam???

    @cik fadh leyanie...
    kekekek....lain kali kabo dulu kat mak...ade buat fb utk mak....takde le nanti adik ripot lagi...

    @mamilabender...
    awok stuju dengan mami labender....buat le haghi2 tu selalu haghi ibu.....

    @MDT....
    MDT takde pesbuk???? ajaibbbbb

    @tajnur....
    kekekek....dalam sunggoh maksud mike tu.......sape tak paham2 lagi payah le....nak kene cakap arab gamaknye...

    @kakyong....
    betoi le tu kakyong..... paling senang beli kan mak tipon satu....kite anto sms je kat die.... haaa...tulih le pueh2....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss