Berjoging le pulak

Awok baghu (baru) je sampei ghumah (rumah) kejap tadi...
pagi ni awok bawak satu famili pegi berjoging.....
sesekali bawak famili pegi berjoging seghonok (seronok) jugakkk...
awok bawak famili awok berjoging kat Padang Polo....

Awok tak tau ape name ghasmi (rasmi) Padang ni.....
yang awok tau memang oghang (orang) Ipoh panggei (panggil) Padang Polo....
ghamei (ramai) betoi le oghang (orang) berjoging pagi ni....
tapi dalam mase yang same....

ade ektibiti erobik kat sini....
itu yang buat ghamei (ramai) suke ke sini....
kemudahan awam pun banyak....
ade tandeh (tandas) awam, taman permaianan, tempat bersenam.....
padangnye pun lueh (luas).....

takpele...kome tengok je le gambo2 awok letak kat bawah ni......
gambo2 saje awok letak kecik....

Tu die...awok bawak satu batalion....
Mem awok, anak2....
dan jugak Mak Nde bebudak bertiga ni...
owner blog Cairul Azwa






tu kome tengok tu, deme ber erobik....
ni awok tangkap gambo daghi belakang pentaih (pentas)....
kalo daghi (dari) depan....ghamei (ramai) tuuu


kebetolan ade nurse2 tengah buah pemeghiksaan kesihatan percume ....

ni pulak kalo kome nak rejister masok Ipoh International Run pade 3 Julai 2011....
pun ade kaunter dibukak...

Bebudak ni....ini le yang deme suke.....tempat main ....
habeh hati dapat main kat sini...






Tandeh (tandas) ...kalo kome ade hajat le...
20 sen je...tak macam Kolumpo....

 tapi akhirnye.......lepaih (lepas) je joging tadi.....si Kakak ngajak (mengajak) ke sini....


9 Responses to "Berjoging le pulak"

  1. comei2 anak2 mike Yop ...

    macam kukenal port jogging itu...Padang Polo kan ? name gelaran populernye la..situ mmg slalu ade aerobik

    ReplyDelete
  2. bestnye..KH pun dh lama takpi jogging..kt sini biasanya pegi ke taman gelora..kalu ujung minggu ada aerobik free..best

    ReplyDelete
  3. hai awok..
    1st time datang sini..
    salam kenal..hehe

    suke g polo makan laksa..:)
    tapi time pegi tak penah lagi la ade org buat arobik..

    ReplyDelete
  4. comei2la anak2 mike..geram nengok nya..patut pegi tetiap minggu ler kalo deme sume dah beso nnt

    ReplyDelete
  5. @Naurah Nawwarah...
    memang best...ndak lagi jalan dengan famili...

    @kakyong....
    awok ni pun udah lame sebenonye tak pegi... ni mem awok yang ngajak.... niat hati tetiap minggu ndak pegi...

    @Yong Ummi Hanie...
    tq le......
    betoi le tu yong Padang Polo..... tetiap minggu deme buat areobik kat sini...

    @cik Kalamhati...
    same le kat sini...tetiap minggu ade aerobik...sape2 nak join pun bulih....

    @cik Wanie...
    welkem...welkem..... aerobik kat sini kalo tak salah tetiap haghi Sabtu je..... kalo AHad plak terai le join geng taichi pulak.....

    @cik amirah....
    tq..tq...tq.... awok kalo bulihndka biase kan deme tetiap minggu pegi joging setat daghi sekaghang...

    ReplyDelete
  6. best nya lepak kat padang polo...wat senam erobik..dulu time ayu study kat poli..siap sabtu pg wajib turun...hehehe

    ReplyDelete
  7. @cik ayu@Universiti Putra...
    bestkan mase tu...lagi pulak Poli dekat.....ni mesti dok kat TC kan???? kan???

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss