Tambahan : Ceghei (Cerai) SMS

Kalo kome ingat haghi (hari) Selasa yang lepaih (lepas) awok ade keluokan entri kesah kawan awok yang dicegheikan (diceraikan) hasben die melalui SMS....
Kalo kome tak ingat takpe.... klik je kat sini --->  Kesah Player Berceghei (bercerai)
macam yang kome semue tau kesah perceraian deme dah pun keluo kat paper semase semalam....
dan kome semue, awok ghase (rasa) udah tau sape die ke geghangan (gerangan) si player tu...
lantak kat die le...

dalam entri awok sebelom ni awok ade kate yang deme udah 5 tahon tak dudok bersame....
itu betoi.......
tapi awok ndak betoikan pemahaman kome bahawe 5 tahon deme tak dudok bersame tak bermakne yang player tu tak balik langsong....
cumenye bulih dikighe (dikira) beghape (berapa) kali player tu balik ke ghumah (rumah) bini tue die ni....

jadinye persoalan kome mengenai anak ketige deme, awok ghase (rasa) dapat diperjelaihkan (diperjelaskan) kat sini ye......
bukan le awok sebelahkan kawan awok ni....
tapi bile ngenangkan (mengenangkan) naseb anak2 die.....
jadi kesian pulak.....

13 Responses to "Tambahan : Ceghei (Cerai) SMS"

  1. Assalamualaikum wbt
    Biase le yob, ceghabik2 bulu ayam, kalo dilughut2 cantum le juge! Udoh alang2 balik daghi jauh, memalam biyor le bersame! Eh! bungi nye yob ni macam `jurubicara umat`!

    ReplyDelete
  2. kot ye pun fikir le pasai anak2....tak sangka dia macam tu.xde tggjwb le mcm gitu.

    ReplyDelete
  3. mintak jauhlaa,klu boleh kwn xnak sgt2 jd gini....

    ReplyDelete
  4. salam Yeop ,

    bagi teman ler ... dayus sungguh jenis laki cerai2 SMS ni...huhh

    ReplyDelete
  5. kesian le...anak2 jadi mangsa keadaan...kalo boleh elakan la berlaku nye perceraian....boleh bwk berbincang elok2 kan...kite ni selalu terlalu ikutkan perasaan...syaitan dok ngasut la tu kan...

    ReplyDelete
  6. memang kesian kat anak2 bila berlaku perceraian

    ReplyDelete
  7. hari ni hari dia, esok lusa ada balasan tuhan ...

    kesian anak2 yang masih kecil..

    ReplyDelete
  8. takde sape nakkan sesuatu perceraian terjadi tp kalau dah tertulis begitu..redha lah! sob..sob..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum, dulu masa bercintan rajin berlabun , bila dah lama berkawin takmo berlabun. Len kali jgn rajin berlabun masa berkawan/bertunang supaya ada isu nak dicakapkan masa berkawin. Ker camner?

    ReplyDelete
  10. kat dlm sokabo pun ada ceghite last jumpa raya lepas..maksudnya jarang/lama x balik je

    ReplyDelete
  11. time nak elok dtg beradat, time tak mo udah pakei sms jer yer..tak patut!!

    ReplyDelete
  12. @tajnur....
    Walikumussalam Chor..... kekekek.....dalam beno maksod mike ye chor..... idak le camtu chor....bukan le jurubicara umat....tapi kenangkan kawan....

    @cik aisha...
    itu le paseinye....muke je nampak macam baik....tapiii...

    @En Ayen....
    itu le....kalo bulih jangan le bende2 macam ni jadi kat kite dengan keluarge kite.... walopon halei....tapi ALlah tak suke...

    @Yong Ummi Hanie...
    errrmmmm......memang sah dayus.....jenih penakot...

    @cik eMMe....
    itu le paseinye...anak2 yang kesian.....kalo bulih kite elakkan bende2 macam ni berlaku....

    @Abang Jonni...
    kesiannn...

    @En Sharinginfoz...
    betoi tuuu...

    @cik FIqas....
    what u give...u get back..... anak2 le yang kesian....

    @MDT....
    kalo bulih kite elakkan le....jage le keharmonian ghumah tangge...

    @Kak Halima...
    kekekek....ate mase bercinte dulu maneh je....baghu kawen lagi maneh..lame sikit ghase nye pun udah jadi pedo......lame2 tawo......

    @cik amirah....
    itu le paseinye....... oghang takde otak...dan tak pikir anak2...

    @MamaYatie...
    dasar penakot...camtu lee....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss