Idea...oh idea

Idea nak menaip ni bukannye selalu ade....
walopon dalam otak kite ni macam2 bende ndak ditulih (ditulis).....
idea jugak kalo dipakse2 jugak keluo......
mule le datang idea yang meghepek2 (merepek2) je.....

tapi kalo sehaghi (sehari) tak menulih (menulis) pun tak bulih jugak.....
sayang idea yang walopon tak banyak ni tak dituko jadi entri2 baghu (baru).....
lame2 idea yang ade tu ilang (hilang) macam tu je...
kan rugi tu....

macam awok yang jenih (jenis) 'short-term memory' ni.....
telepon awok le yang jadi penyelamat.....
asei (asal) ade je idea nak menulih (menulis)....
awok taip dulu kat telepon awok....
simpan dalam draft....

ade mase nanti awok tuko pade entri2 dekat blog....
kalo awok tak buat macam ni......
haghoih (harus) le awok lupe teghoih (terus) ape ndak di taip nanti.....

kome pulak macam mane???

3 Responses to "Idea...oh idea"

  1. stended la tu..
    akak pom kureng idea skrg..pahtu mudah lupa nk tulis gapo..

    masa mula2 aktif dulu..ideanya bertambun2..siap buat list dlm nores..hahaha

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum
    Tu namenye pengalaman diluwor sangat penting. Ate oghang macam Yong Halimah (mohkembara.blogspot.com) tak ade masalah mengenai ideye nak nulih en3. Cumenye gamak2 le, masa yang nak diluangkannye (time constraint kate oghang leghah teman) saje krn maklum jelah kekulu kekeilo, idok gitu Yong halimah! Jadi oghang macam kite ni manekan nak sohhh je buat ceghiter!

    ReplyDelete
  3. @ cik sarah-najwan...
    ajenye beno....mase baghu2 berblog...idea macam ujan.....bertimbon tughun....sekaghang.... nak keluo satu entri pun payah....

    @Walaikumussalam CHor...
    kite ni CHor...tak sampei lagi tarap die....Truki udah jadi ghumah kedue die....kite ni Perak pun tak habeh algi berjalan.....mane le pengalaman ndak ade banyak....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss