Sessi BBQ bersame Tuan Direktor

Kelmaghin (kelmarin)  2 Mei 2011 bertempat di ghumah (rumah) tuan direktor....
awok dengan geng2 Yob4ever telah mengadekan sessi BBQ di ghumah (rumah) tuan direktor di Ipoh...
dengan berbekeikan (berbekalkan) kamben2 (kambing2) dan ayam yang semue habeh(habis) tak sampei sejam......
pueh(puas) jugak le dapat berlabon dengan Abg Mat....

Kebetulan pulak semalam (3 Mei 2011) Abg Mat beghangkat (berangkat ke Rome,Itali untok bende2 pilem ni le....
awok tak tau ape ke name event nye.....
jadi...banyak le bende yang kami semue nyembangkan dengan die....

takpele kome layan je le gambo kat bawah...
maap le gambo malam....
gune henset tak edvan macam oghang(orang) lain....heheheh

udah name majelih pun sessi BBQ.....
jadinye santei je le......
sambei (sambil) makan ....sambei (sambil) menyembang....


Mem awok dengan anak jantan awok....
gemo die dapat makan tembikei (tembikai)

si cikgu bee si pemilik blog cikgu bee sambei mendukong anak jantan awok...

antaghe (antara) yang pueh dapat mentekedaghah kelmaghin (kelmarin)...

 antaghe kamben2 (kambing2) yang berjaye disetelkan kengkawan awok kelmaghin (kelmarin)


punye siriyes Abg Mat berceghite.....
naseb le awok semue kene labon dengan die....
hehehe

 muke kaber hensemmm...

ini udah hujong2 je ni.......
yang laindah selamat dah dalam peghot (perut) kengkawan awok...
kekeke...macam awok tak makan...


sambei awok n co. makan kat luo....
anak2 awok dok layan kartun kat bilik tibi...

 
peghot (perut) udah kenyang....
apelagi....nyando (menyandar) le....
ni lepak kat dango (dangau) belakang ghumah (rumah) tuan direktor...

kome peghasan (perasan) tak ade basikei (basikal) budak2 tergantong tu???
itu le basikei (basikal) anak2 die mase kecik yang die simpan sampei sekaghang (sekarang) ...
buat kenangan...

soghang (seorang) tuan direktor....
soghang lagi tuan punye studio soundville kat Kampong Kepayang, Fair Park, Ipoh...

gambo dango (dangau) daghi (dari) jauh.....
tempat bako nye pun udah takde api.......
maklomle....semuenye udah setel....

 si Amsyar yang seghonok (seronok) ade oghang (orang) melayan....
nampok gaye macam Abg Mat laki bini udah tak sabo nak timang cucu ni....hehehe

 siap tak nak balik lagi....cehhh

 punye senang hati die......sabo je le...

sambei (sambil)tersengih.....
tak heghan (hairan) dah die dengan ayah & ummi die......

11 Responses to "Sessi BBQ bersame Tuan Direktor"

  1. aternyer sedapp bebeno makan kamben beghamei2 yer :) hehehhe
    Mekasih le Bebanyak Google Weh

    ReplyDelete
  2. betui le tu..abg mat ni tak sabo nk timang cucu..hehe..eh, mike ni ada connection apa dgn abg mat khalid ni?kepochi ..hhhaha

    ReplyDelete
  3. mamat khalid tu yoeb oiiiii~ glamor le gitu`heee

    ReplyDelete
  4. wah! deme makan kambing..

    kita minggu lepas tengok abah buat kandang kambing..

    agagagaga :D

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Yob, ater takder ke sesape yg ngidap pitam pastu Yob?

    ReplyDelete
  6. kalo ade bbq, org pompuan suke bwk pot luck /bekey memasing msk daghi ghumoh,
    tp org lelaki lak suke bwk perot mcm mengandung 6 bulan.

    cabotttttttttttttttt

    ReplyDelete
  7. brape ekoq kambeng kena korban?pergh..sedap melayan bbq..udah lama teman tidak berbbq ni..

    pecah batu tu dekat pekan trong, kalo lalu situ pi je terjun sekejap ilang panas..hehe

    ReplyDelete
  8. hamboii...jumpe mamat khalid yer mike ! mesti best dengor dier melabun kann ...

    ReplyDelete
  9. @cik Ieda AL-Habsyi...
    memang besttttt......belumbe2 makannye....sape lambat habeh kene kemaih le...hehhehe

    @cik amirah....
    takde ape2 koneksyen pun cik amirah.....

    @mamilabender....
    yang glemer die......awok tak...hehehe

    @makdaraTERdiva...
    kandang kamben??? lagi best...lagi banyak kamben bulih dikorbankan...heheheh

    @Kak Halima @ MOH KEMBARA...
    naseb baek le sume ok lagi..... tapi mane nak pitam nye kak Halima...udah semue nyando je kat dango tuuu.....siap bulih tido leee...

    @call me ali...
    lebih santei daghi biase...

    @cik A.I.N...
    tu nak ngate abg pend le tuuu...

    @MamaYatie....
    niat dah ade tu...kene buat....tapi lagi best kalo ajak kengkawan same2 berBBQ...

    @kakyong a.k.a Ibu...
    yup...dok Ipoh....dan dok KOlumpo....

    @Yong Ummi Hanie...
    best.....jenoh berlabon...dan kene labon.....hehehe

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss