Ceghei (Cerai) SMS

Petang semalam awok dengan Mem awok berkesempatan menziarah kawan sekolah awok dulu.....
niat nak melawat anak die yang baghu (baru) je keluo hospital.....
anak die seminggu dalam hospital keghane (kerana) kahak ato (atau) lendir yang banyak sampei anak die susah nak bernapeh (bernafas)......
dan Alhamdulillah semalam awok nengok anak die udah ok.....

tapi itu baghu (baru) permulaan je....
kesahnye kawan awok ni kawen dengan player bola...
dan deme dikurniakan dengan 3 oghang (orang) anak....
termasok yang paling bongsu baghu (baru) beghumo (berumur) 2 bulan (yang ni le yang masok hospital tu)....

awok tak nak sebot name player ni.....
dan jugak name kawan awok tu....
player ni glemer jugak le....
peghenah (pernah)bermain dengan pasukan kebangsaan.....
malahan masih lagi bermain dengan sebuah pasukan daghi (dari) pantei timor....

ghamei (ramai) oghang (orang) tengok perkahwinan deme ni macam bahagie je....
padehei udah lebih kughang (kurang) 5 tahon deme tak dudok bersame....
dan paling sedihnye lagi bapak budak2 ni tak peghenah (pernah) menjengok anak2 die....
haghi (hari) ghaye (raya) pun bulih kighe (kira) beghape (berapa) kali deme beghaye (beraya) bersame...

kawan awok ni pindah balik ke Ipoh mase anak kedue die baghu (baru) lahir....
disebabkan hasben die tu buat hei (hal) mase hasben die bermain dengan satu tim, juge kat pantei timor...
kat sane, hasben die kawen lain.......
berpindah ke tim lain pun, die kawen lain...
ceghite (cerita) luo daghi (dari) padang jangan ceghite (cerita) le....
macam oghang (orang) tak kawen lagi je lagaknye....

berbalik pade kawan awok tadi tu....
selame 5 tahon jugak le die uguihkan (uruskan) anak2 die bersendighian (bersendirian)....
dengan hasben die yang tak jengok dan tak ambik tau pasei kebajikan anak2 atopon dighi (diri) kawan awok tu....
kome bayangkan anak yang kedue sampei tanye kat Mama deme....
'Mama, macam mane ye muke Papa....****** lupe la'

dan anak2 hanye dapat tengok muke bapak deme kalo ade siaghan (siaran) langsong kat tibi....
sampeikan anak2 telepon pun tak peghenah (pernah) beghangkat (berangkat).....
sedih awok dengo nye...
takde ke sekelumit peghasaan (perasaan) ghindu (rindu) pade anak2???

heghan (hairan) awok....
kite yang baghu (baru) seminggu berpisah dengan anak2 pasei keghusus (kursus) pun ghase (rasa) libang libu tak dapat ndak jumpe anak....
inikan pulak 5 tahon!!!

dan akhirnye baghu (baru) je awei (awal) bulan ni....
kawan awok dapat SMS daghi (hasben) die yang berbunyi macam ni....
'Aku tak nak ade komitmen dengan kau lagi, dan aku nak enjoy lagi'
dan reaksi kawan awok, die kate die udah sedie daghi (dari) 5 tahon dulu lagi...
jadi die tak ghase (rasa) ape pon.....
dan kesudahannye.....
deme akan ke Mahkamah Syariah untok setelkan semue ni....

P/S: hati menangeh (menangis) sape yang tau kan??? kalo ade keluo paper pasei ceghite (cerita) ni.....itu le player yang awok maksodkan tu...

P/S1: Lupe ndak kabo.... Anak ketige deme agaknye dapat mase game tim hasben die kat Ipoh...... jumpe sekejap je ...tapi 'bende' tu nak nak tapi tanggongjawab tak dibagiii.....

7 Responses to "Ceghei (Cerai) SMS"

  1. oit, dasatnya kau nak enjoy ye..ape ke jenih nya ni..ee...

    ReplyDelete
  2. 5 taun tak dok same.. ate anak yang baru 2 bulan tu anak sape pulak?? udah kompius teman..

    ReplyDelete
  3. huhu..nape ler ghupe itu perangei dia..buruk benor..hari ni dia senang takper..esok lusa bila time udah susoh baghu nak ingat anak gamaknya..kena ingat ler kita 'what goes around comes around"

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbt
    Ate kawen pun ataeih dasor main `tangkap muat` je aseikan ade duit, suke same suke cukup je. Mun ghope itu le caghanye , tengok le kesan skarang! Itu belum kite cakap, betoi ke deme tak bersame, betoi ke sape bapak nye, saknike bende buleh bermain di kepala. Jadi usoh le heghan kawen ceghei ikut pakei sepeir (sifir) deme je le!

    ReplyDelete
  5. awok rasa tau sapa. tapi kita tgk dan lihat je la kut kuar ruangan gosip (skang paper pun cedok citer dari blog gosip ne. hihi)

    Ate nyer deme... tuko negeri, bini pun nak bertuko jugak.. dasyat..dasyat deme. bebaik la sapa kawen dgn football player tu yak (bukan semua la.. huhu)

    ReplyDelete
  6. @cik amirah...
    bile akei letak kat lutot..iman letak kat kaki ....camtu le...lupe anak2....lupe bini.....

    @cik eda_ej...
    ate yong.....jangan le mike konpius....memang deme udah 5 tahon tak dok same.....tapi tak bermakne le deme takde berjumpe.....kadang2 kawan awok ni le yang 'gagah' ke negeri tempat laki die main ....semate2 nak menjernihkan hubongan....itu yang sangkot tu.....itu tak campo lagi bile tim laki die main kat Ipoh lagi tu....

    @MamaYatie...
    die lupe....bile kat ateh...tak semestinye selamenye dok kat ateh......

    @tajnur..
    Walaikumussalam Chor....
    ate chor.... mike macam tau je sape oghangnye.......deme kawen dapat restu keluarge mase tu...takde masalah pon....masalah timboi bile laki die mainkat satu negeri kat pantei timor....negeri pertame die main selain daghi negeri tuttttt.......

    @PUANSTROBERI...
    heheheh....aiiii macam udah tau je sape player tu???.....yang penting hati....kalo hati kuat...iman pun tegoh....Insyallah takde jadi bende2 macam ni....

    ReplyDelete
  7. hehehe..udoh tau dah sape dia..aritu mike nyer entri ni dah agok dah..sebab dia ngan khajam je main team klantan yg gelemer..tp khajam baru kawen..cuma tak sangka sungguh le..sebb nengokkan ghopernya...ermmm..moga terbela la nasib bekas isteri ni dan anak2 yg masih kecik dan tak berdosa..

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss