Spot Check JPA

Wakakaka...
macam lawak jee...
ceghite (cerita) kali ni....

macam ni kome...
opismet (officemate) awok pagi ni keluo dengan 'pilot' opis awok...
ndak setelkan bayaghan (bayaran), bil2 opis di sekitar Ipoh....

daghi (dari) Bank Islam ...
deme ke Maybank....
kebetolan mase tu security tengah masokkan duit dalam ATM dan deme jugak collect check...
dan bile deme buat semue ni deme kunci pintu masok ke ATM.....

sebab security ambik mase lame...
opismet dengan 'pilot' opis awok pun pegi le minom di gerei (gerai) sebelah Maybank Ipoh Main ni....
biase le tu ambik mase sikit....
dan habeh je teghoih (terus) deme masokkan semue check dan deme teghoih (terus) ke Poslaju untok bayo bil Poslaju opis awok...

balik opis je....
teghoih (terus) bos panggei (panggil) ...
kate dapat kol daghi (dari) kate deme lepak minom sampei 45 menet (minit)....
yang bestnye lagi JPA bertanye dengan tokeh kedei (kedai)...
kekeke...lawok betoi...

sebab ape awok kate lawok...
sebabnye tokeh kedei (kedai) tu kawan 'pilot' opis awok....
lawak lagi sebabnye deme kate sampei 45 menet (minum)
sebelom keluo opis lagi...pilot opis awok udah buat rekod pukoi beghape (berapa) deme keluo....

naseb baek le 'pilot' opis awok ni jenih (jenis) buat rekod perjalanan die...
walo kemane motokar opis bergerak....
kekekekek....JPA...JPA....ngape le deme tak buat rush macam Jabatan Agama ke...
baghu (baru) betoi gentleman....ni tak main telepon je.....

5 Responses to "Spot Check JPA"

  1. uii..dasatnya deme...rajin deme buat kroje ye

    ReplyDelete
  2. uiksss...ade spotcek jugak rupanya...kwang3x..org jujur & ekhlas insyaallah tak teraniaya

    ReplyDelete
  3. macam tu tak leh mengulat la..hahaha

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wbt
    Kalo teman sebagei `bos` pun, aje nghope tu juge le peghangei teman! Mane idok nye, kate skejep je, tapi ontah kemane ngeleiwor nye pun. salah sikit, memang patut le kene hamput! Ate name pun `bos`, terpakse keluworkan duit nak mayor gaji nko oghang, bukannye dapat dgn berkemeih (kencin) sane sini!

    ReplyDelete
  5. @cik amirah....
    dasat...memang dasat.....akei nak tunjok deme buat keghoje le tuuu

    @MamaYatie....
    itu le awok pun pes taim dengo ...Insyallah ...mintak2 nye macam tu le...

    @cik halila Ibrahim...
    memang tak bulih leee...

    @tajnur....
    Walaikumussalam Chor....
    kekekekek....tapi kalo betoi oghang keluo buat keghoje ...takkan kite ndak maghah kan chor???

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss