Umor Kite!





Awok dilahirkan pade 23 Oktober 1980 pade haghi Khamis....
Bersamaan dengan 13 Zulhijjah 1400....

kalo ikut kalendar Masehi hingge taghikh haghi ni
08 September 2010 ....
awok beghumo 29 tahun 10 bulan 61 haghi lagi sebelom umo genap 30 tahun....
erkkk.......dah masuk 3 series!!!...

tapi kalo ikut kalendar Islam.....
hingge taghikh haghi ni 29 Ramadan 1431....
awok beghumo 30 tahun 9 bulan 87 haghi lagi sebelom menjengah ke taghikh
14 Zulhijjah 1431 nanti yang bakei jatuh pade haghi Ahad 21 November 2010.....
dan mase tu nanti.....
awok bakei beghumo 31 tahun mengikut kalendar Islam......

sonok main dengan angke ni....
tapi yg pasti bile angke kite makin meningkat.....
makin dekat lagi le kite ke Alam Kubor......


Untuk Semakan kengkawan dibawah ni bulan2 Islam.......

Muharram - 1
Safar - 2
Rabiulawal - 3
Rabiulakhir - 4
Jamadilawal - 5
Jamadilakhir -6
Rejab - 7
Syaaban - 8
Ramadan - 9
Syawal - 10
Zulkaedah - 11
Zulhijjah - 12

Kalo ghase nak tau ape taghikh lahir bulan Islam kome berdasarkan tagikh lahir kome.....sile le jenguk ke sini

P/S : Apesei link ke tempat yg awok letak tu tak keluo ye kome??? ....
takpe le kome taip le alamat ni kalo nak tengok taghikh lahir kome ngikut Kalendar Islam kat alamat ini ---> http://www.religious-affairs.gov.bn/index.php?tpl=th003_calendar

5 Responses to "Umor Kite!"

  1. Salam yop,

    Manyak meno mikeni same dengan teman, ate sesame le kite nyambut haghi jadi nanti. Tapi umo teman jauh lebih tue daghi mike.

    ReplyDelete
  2. laaa....iye keee........taghikh yg same???...... idak ngape iehhhh...... itu paseinye le awok manggei mike Chor.....tapi awok dah tau dahhh....awok mude daghi mike....kekekekek...

    ReplyDelete
  3. salam yop ,

    tua 4 thn je mike yer...masih geng la ni batch 80's ..hehehe

    besday teman dlm tahun hijrah - muharram...awal2 tahun weih

    ReplyDelete
  4. 80's baby.....
    heheheh......tapi dah nak masuk 3 series dah niii.......

    Sharinginfoz....
    tq for drop by....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss