Jenih2 (Jenis) Blog


Errrr....kome anggap le yg beghuih2 yg ade tu....macam jenih2 blog yg ade....hehehehe


Mase memule awok nak buat blog ni.....
awok asik terpikir.....
ape topik yg awok nak tumpukan ato tekankan bile meghancang (merancang) nak buat blog ni.....

dah daghi pemerhatian awok.....
yg tak sebeghape ni.....
kebanyakan blogger menulih berdasarkan minat deme pade sesuatu bende yg deme suke.....
atopon (ataupun) pade sesuatu bende yg memang deme terlibat secaghe langsong......

kalo yg suke ato gile sukan....
mmg blog die ceghite pasei sukan jeee......
yg masok pun yg sekepale dengan die......
same jugak le dengan topik2 yg lain.....
kebanyakkan yg masok pun sbb minat yg same.....

Memule awok ghase nak menulih pasei sukan je......
teghutamenye pasei Bola....
paseinye awok mmg kaki bola........
tapi ......arghhhh.....awok bukan jenih yg ghajin nak berceghite mengenai tektikel ato strategi tim sendighi ato tim lawan.....

jadi awok tuko.....
nak tulih pasei politik pulak.......
tapi bulih pulak idea nak menulih pasei politik hagham tak keluo......
banyaknye kalo kopi pes (copy paste) daghi blog ato paper jee....
awok ghase tak seghonok......

tuko lagiii......
awok nak tumpu pade blog yg berceghite pasei keibubapaan.....
tapi.......dengan pengalaman sebagei Apok baghu nak masok 5 tahun.....
awok ghase masih tak cukop lagiiiii......
sikit beno pengalaman awok sebagei Apok ni kalo dibandingkan dengan Apok2 yg ade kat luo (luar) sane tu...

awok tuko pikighan (fikiran) lagiiii.....
kali ni kompem (Confirm) nak menulih pasei travel pulak....
maklomler awok keghoje (Kerja) dengan agensi yg berkaitan Pengembaraan dan Pelancongan.....hehehe.....
tapi bile dikighe2 (dikira-kira) tak banyak lagi tempat awok jelajah dalam Malaysia ni ghopenye (rupanya).....

sudahnye.....
baghu (baru) awok sedo yg awok ni bukan jenih (jenis) blogger yg siriyes (serius....
dan awok suke menulih (menulis) secaghe (secara) santei (santai) dan tak bagi oghang lain penin (Pening) memikir ape bende yg awok nak sampeikan.....
walopon mungkin ade yg penin (Pening) dgn bahase yg awok gunekan.....
tapi alah bise tegei biase.....lame2 kome paham lee.....

Jadi awok memilih utk menguleh (mengulas) semue topik....tanpa teghikat (terikat) pade satu2 subjek jeee... senang ceghite....

0 Response to "Jenih2 (Jenis) Blog"

Post a Comment

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss