MLM



Multi Level Marketing......
tapi banyak oghang (orang) sebut MLM...
kat Malaysia ni melambak malam ade.....
kome bulih je pilih ape jenih (jenis) baghang (barang) nak tumpu.....

malahan awok sendighi (sendiri) pun penah terlibat dengan bende ni....
tak payah le awok bagitau ape MLM yang awok join tuuu......
tapi memule memang nye indah...
upline janji macam2.....

even bulan pertame membawak ke bulan kedue....
income awok peghonah (pernah) mencecah RM1500......
tapi semue tu tak bertahan lame.....
sebabnye terkontang kanting kome ditinggei (ditinggal)upline awok..

memule memang maneh (manis) mulut deme berjanji macam2....
nak tolong caghikkan (carikan) downline buat kite....
nak tolong setelkan utang yang kite ambik....
nak tolong naikkan kite sampei ke peghingkat (peringkat) yang tertinggileee...

uiiisshhh....masetu memang lembut gusi daghi (dari) lidah kome oooiii.....
cakap je ape jenih (jenis) plan perniagaan yang deme tak ajo (ajar)???...
ape jenih (jenis) strategi deme tak tunjuk???

tapi Alhamdulillah.....
walopon awok berdikit-dikit tapi akhirnye.....
utang (hutang) awok udah setel (settle).....

awok juge tak napikan...
sape yang ghajin (rajin) beghusahe (berusaha) mase join MLM....
tak kighe le ape jenih (jenis) MLM kome join pun....
memang kome akan dapat pulangan yang kome inginkan....

yele.....dah pulangan kome yang tentukan....
itu kate upline kite .......

tapi itu dulu leee......
sekaghang (sekarang) ni mintak mahap le......
sape2 je yang ajak awok join MLM ni...
awok tolak awei2 (awal) lagi....

sebab awok dah tau....
MLM bukan bidang awok....
walopon awok banyak idea untok bercakap kalo awok dalam bidang MLM lagi leee...
mahap...awok serender (surrender)....

P/S: Adeke MLM yang bulih dapat juta2 sebulan??? hehehe

10 Responses to "MLM"

  1. awok setuju ngan pendapatan mike.. hehe.... MlM ni naya org2 bawahan...

    ReplyDelete
  2. itule paseinye...... yang kaye oghang ateh (atas)....yg bawah2 ni nganga je leee

    ReplyDelete
  3. hohoho xgeti ak nk sejukkan ati org2 nih suh join ;P

    ReplyDelete
  4. awok pun ade juge join2 MLM ni,,ate tak kaye2 pun lagi...sbb menuntut komitmen yg agak tinggi...

    ReplyDelete
  5. itule paseinye Raji....kite memang tak ditakdirkan utk buat MLM ni..... nak maghah (marah) oghang (orang) bulih leee

    ReplyDelete
  6. komitmen.....haa...itu ayat yang selalu buat kite kalah...... sebabnye....mampu ke kite nak tinggei anak bini.....keluo tengah2 malam.....nak mencaghi ilmu MLM macam deme tu???...kalo awok ...tak mampu leee

    ReplyDelete
  7. aiiiii Chor....banyok benor same kite niii...

    ReplyDelete
  8. MLM sampey berhutang????
    ishhh... x kuasa ler....

    ReplyDelete
  9. itule kakyong....awok mase memuda dulu....seghonok tengok oghang pegang duit bebanyak....last2 terkontang kanting soghang2...sabo jele

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss