Teghime Kaseh Hospital Tepen (Taiping)





Alhamdulillah....
Selepaih (selepas) mem awok (awok = merujuk kepada awak iaitu saya) ditahan di awad selama 2 malam.......
akhirnye petang semalam.......
selepaih segale ughusan (urusan) diseleseikan ......
dekat pukoi 6 jugakle ....
baghu le mem awok dgn Baby dibenokan keluo (keluar).......
lege (Lega) ghasenye (rasanya) kome.....
tak payah le awok ulang alik daghi (dari) Semanggoi ke Hospital Tepen tetiap haghi....
penat ooooooooooo

seperti yg kome (awak semua = kate ganti diri untuk lebih dari seorang) tahu......
Hospital Tepen ni bukanle dalam list awok utk kelahighan (kelahiran) baby baghu ni.....
tapi disebabkan Haghi Ghaye dan balik ke Kampong.....
dan udah sampei masenye...
mmg udah tak bulih elak lagi lee......

yg awok pueh hati sesangat dengan Hospital Tepen kali ni.....
dibandingkan mase anak pertame awok lahir dulu kat tempat yg same....
layanan misi dengan doktor2 kat sini mmg berbeze.....
lebih mesghe (Mesra) dan lebih ghamah (Ramah) daghi biase...

menughut (Menurut) mem awok....
mule daghi dalam ambulans lagi.....
layanan yg die dapat terlalu bagoih nak diceghitekan.....

daghi mase pendaftaghan (Pendaftaran)....
masok ke labor room......
keluo masuk ke bilik ......
hinggekan mase makan pun mmg superb layanan deme..... (walopon makan akt hospital tetap tak best).......

bende yg bagoih macam ni perlu Hospital Tepen kekeikan (Kekalkan).....
baghu le oghang tak menghungut (Merungut) bile beughusan (Urusan) dengan hospital gomen (Kerajaan)......
kalo idak kritikan ato (atau) komen negatip selalu sangat le kite dengo pasei hopital gomen ni.....

kip ap yo gud wek!!!! (keep up your good work!)

P/S: tapi satu je yg spoil....... gad yg jage pintu keluo tu budi bahasenye kughang.... kene sekolah lagiii......

untuk Hospital Tepen awok bagi kome A+...... untuk mak gad yg 'peghamah' sangat tu.....awok bagi mike D-

0 Response to "Teghime Kaseh Hospital Tepen (Taiping)"

Post a Comment

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss