Kesah Mistik - Gunong Bujang Melaka, Kampar (Bhgn 2)

Sambungan daghi (dari) kesah dibawah ni....
Kesah Mistik - Gunong Bujang Melaka

kami bile dapat tau je yg group 1 tadi ke ateh (atas) walopon dilaghang (larang)mule memikirkan bende2 yg bukan2 bakei berlaku........
bermaksud bukanle tak dibenokan ke ateh puncak.....
cume kene tunggu ketua kepade trekker sendighi yang akan membawak group ke ateh....

dan seperti yang kami jangke...
dan kami cube elakkan berlaku jugeeee.....
2 ahli pompuan dalam group 1 yang ke ateh tadi dipapah oleh kengkawan deme tughun (turun) ke tapak khemah...
ape idaknye....
tetibe je menjeghit2 (jerit2).....dengan mate lueh (luas) meghah (merah) menyale menjengei (menjegil) ke aghah (arah) sebatang pokok.....

sudah......di tapak khemah pulak....
tughun (turun) je deme mule le berjangkit pade oghang (orang)lain ......
ermmm tak bulih jadi niii....
nak tughun (turun) malam ni udah tak bulih .....
gelap sangat........tak nampak trek jalannye......

daghi 2 oghang (orang) udah jadi 3 oghang (orang).....
tenage yang deme ade lain macam....
bebudak lelaki yang megang (memegang) deme pun jenoh le.....
yang selalu keluo (keluar) daghi (dari) mulut bebudak yang kene ghasuk (rasuk) tadi....
deme nak ke ateh balik ...deme nak balik ghumah deme......

tak bulih jadi ni.....
setan kalo dibiokan (dibiarkan) makin menjadi2......
ooohhhh yea lupe nak dikabo.....
ade soghang (seorang) Ustaz yang same2 dengan student ni daghi (dari)mule......

tapi ye le....
mane ndak dibuatnye....
die soghang....nak dikepong nye 3 oghang.....
akhirnye keputusan dibuat......

esok....aseei2 paginye...
teghuih (terus) kemaih (kemas) ........
semue beghangkat (berangkat) balik.....

malam nye......
bebudak lelaki yang tak bertugeh (bertugas) menjage bebudak yang kene ghasuk (rasuk) tadi....
mengambei (mengambil) kesempatan untuk mandi di satu kolam berdekatan dengan tapak khemah kami.....
ghopenye (rupanya) deme pun disakat.....
benda 'tu' menampakkan dighi (diri) pade deme semue....
apelagi ade yang makei (pakai) seluo pendek....
yang pakei spenda pun ade....
berteghabo (berterabur) laghi (lari)..........


gini le ghope (rupa) benda yang deme nampak malam tu...

naseb baeknye bebudak ni kuat jugak le semangat deme....
takde yang teghasuk (terrasuk)......
Alhamdulillah.....
sementaghe (sementara) kawalan ketat terpakse dilakukan malam tuu....

dan bacaan ayat suci Al-Quran dilakukan secaghe bergilio kome......
uiiishhh...... berganti2 le semue yang ade membace ayat2 suci.......
tapi udah dasar hantu setan.....die tak senang selagi tak mengaco anak Adam....
sesekali bayangan bende 'tu' dilihat seoghang (seorang) dua dalam kumpulan beso kali ni......

Arghhh......ade pulak bebudak yang dalam group beso nii yang udah terbako....
agaknye maghah (marah) sangat....... die pulak mencabo (mencabar) bende tu....

Argghhhhh....tengah2 klimaks ....kene sambong le pulakkk.....
kome tunggu le.....
awok udah meghemang (meremang) bulu ghoma (roma) kome......
ishhh......naseb baek le entri ni keluo petang.........

8 Responses to "Kesah Mistik - Gunong Bujang Melaka, Kampar (Bhgn 2)"

  1. adoii..sambung lagiii...mike ni mcm sinetron indon..gemo sambung2..takpe.. teman tunggu..

    ReplyDelete
  2. alaaahhhh CHor......awok sambong sikit je lagi nii... bukan hape...kang panjang berjele kang oghang maleh nak bace......... jadinye awok buat le bersighi..... ceghite awok tak same macam sinetron...... awok sebab watak sume nye lain2 oghangnyeee

    ReplyDelete
  3. benda rasuk2 ni berjangkit2 yerr...alhmdllh laaa awok xpenah laa nampak2 benda ni..mintak simpang 44 malaikat lerr...
    setakat dgr dan tgk tu adele..awok rasa awok ni jenis kuat smgt jugak ler..bab2 tgk citer hantu seram mana pun awok suke..setakat tgk di TV je le...hehhehe

    ReplyDelete
  4. uiiishhhh....bagoih le camtuuu.... senang le abang mike yong...... udah wife die kuat semangat....... die tak takot le nak tinggei Yong dgn anak2 je kat ghumah kan.....kannn

    P/S: jgn mintak le dpt tengok bende2 ghope tuuu.....jauh leee....

    ReplyDelete
  5. Salam D zero eight,

    Gamak teman ade diantaghe kome yang cakap celupo ato cakap beso kut,tu sebab mendetu nyelap mawak geng. fahamke labun teman tu. Kalo tak faham tanye abang Sharouk, kamus bergerak kite...

    ReplyDelete
  6. ishhh...ape pulak awok tak paham nye Chor....... tapi pasei ape jadi sume bende tu nanti kat sambongannye awok ceghite......... ceghite sekaghang kang jadi tak seghonok pulak....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss