Kenapa Dkosonglapan??



Alamak...... ade pulak bloggers yang tanye....
'Kenapa mike gune dkosonglapan dekat blog mike??' <--- soalan die pade awok....
ermmm...soalan ni mudah....tapi kalo nak diceghitekan (diceritakan) panjang.....
tapi awok pendekkan je le ceghitenye ni....

awok udah gune name ni lame.....
daghi (dari) 1st email yang awok buat di Hotmail....
dan email tu masih lagi awok gune sampei sekaghang (sekarang)....
D_08@hotmail.com ....
mase tu yahoo pun tengah bersaing dengan hotmail...rocketmail.....lovemail...... macam2 lagi le....

kalo tak salah tahun tu tahun 1998 ghasenye (rasanya)......
dan awok dapat idea nak gune nick ni disebabkan awok ni asei (asal) Perak....
lahir kat Perak....... kalo dekat IC oghang (orang) Perak.......
tertulih (tertulis)08 .....
dan awok terbalikkan tahun lahir awok 80 tu kepade 08 ....
kunon nak tunjukkan kelainan la sikit....

kendiannye pulak....
awok mule bejinak2 dengan dunie porem (forum)....
forum pertame yang awok join sampei le sekaghang (sekarang) masih lagi join ialah...
Forum Peminat Bolasepak Perak....
dan poremes (forumers) kat sane memang kenei (kenal)awok dengan nick D_08.....
dan awok tak penah lagi tuko nick tu sampei sekaghang (sekarang)....

ade lagi 2 - 3 forum yang awok join ....
yang awok gunekan nick ni......
tapi awok udah lupe.....

dan bile awok mule berjinak2 dengan dunie blog ni pulak......
awok tak penah le teghingat (teringat) nak letak name D_08 dekat blog ni....
dulu name blog ni lain.......
awok pun tak ingat dah ape ke name pertame blog ni....

kendian bile baghu (baru) le awok tuko name blog ni kepade dkosonglapan....
mase nak tuko ni pun awok berbelah bagi....
sebabnye kalo ikut D_08.....
awok kene tulih (tulis) die jadi macam ni...
dunderscorekosonglapan.....
panjang pulak.....
akhirnye awok buang underscore tu....
tinggei le dkosonglapan.......

haaa....dah terjawap soalan mike Yong??? mike tau sape mike!!.....

P/S: awok bukan geng 08 ye....... lahir kat negeri 08 je!!

6 Responses to "Kenapa Dkosonglapan??"

  1. oowhh.. 08 tu maksudnya negeri perak...

    ReplyDelete
  2. teman tepakse ngaku..memang unik name tu.. teman pun gemo.. ingat tu..tepakse..hihihi..

    ReplyDelete
  3. cehhhh....hampeh....memule macam ikleh.....leh2 jadi tak ikleh...... kekekek

    ReplyDelete
  4. iklah yeop...teman selogho je... kreatif !!! Uiiii...kabe balik nih...

    ReplyDelete
  5. kekekek....takde...takde.....udah kecik hati dah niii......heheeheh...... seghonok selogho dengan mike Chor...... selagi mike bulih teghime selogho awok.... awok jalan jeeee

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss