Kawen


Terpakse gune gambo deme ni....sebab gambo yang lain ade copyright.....

Kawen (Kahwin).......
sape yang tak nak kawen???
ade ke yang tak nak kawen???

ade oghang dapat kawen cepat.....
ade pulak yang kawen nye lambat.....
ade jugak yang tak kawen2.....

ade kawan yang bagitau takot nak kawen .....
sebab takot tak cukup duit nak tanggong anak oghang (orang).....
ade pulak kawan yang bagitau sebab tak pueh (puas) nak enjoy.....
siap bagitau nak kawen bile umor udah masuk 35....

ade jugak yang bagitau tak kawen lagi....
sebabnye banyak sangat pilihan yang ade....
die tak tau nak pilih yang mane satu....
ade jugak yang tak kawen lagi....
sebab keluarge tak suke dengan pilihan die....

ade pulak yang tak kawen lagi....
sebab nak bagi lepaih (lepas) adik2 dulu.....
ade jugak yang tak kawen lagi sebab.....
tak bulih (boleh) lupe chenta pertame.....

ade jugak yang tak kawen lagi....
sebab katenye die banyak dose.....
die tak nak dose-dose lepaih (dosa-dosa lepas)die....
menghantui dighi (diri) die.....

ishhh....banyak lagi le alasan oghang (orang) tak kawen2 lagi....
tapi yang pastinye...... sape yang kawen (kahwin) ni die termasuk dalam golongan oghang (orang) yang mengikut sunnah Rasulullah SAW......
dan awok lupe.....ayat ni dari Al-Quran ato (atau) Sunnah Rasulullah SAW....
Oghang (orang) yang baik.....
Pasangan nye juge oghang (orang) yang baik.....
lebih kughang (kurang) camtu le ayat nye.....

P.S: Rugi betoi le kalo alasan tak kawen lagi sebab takot pompuan..... ish...ish...ish...

2 Responses to "Kawen"

  1. salam yop !

    heh mati2 awok igt tu gambo mike kawen...tihihihi...

    awok ditakdirkn kawen awal...syukur alhmdllh mgkn itu perancangan terbaik DIA..redha sajalah

    ReplyDelete
  2. awok lagi hensem daghi mamat botak tuuu...... ala kalo dah jodoh......family pun suke..... kite pun dah berkenan.....Allah dah tentukan......jalan jeee...

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss