Erni Dekritawati Yuliana Buhari




Awok cukup kagum dengan anak daghe (dara) sulung Allahyarham Datuk Sosilawati Lawiya....
walopon (walaupun) umurnye baghu (baru) mencecah 25 tahun.....
tapi die cukup tabah....

bayangkan kome.....
baghu (baru) je kehilangan Mak tersayang......
bapak pulak takde....(bapak tighi ade le).....
dan terpakse jadi ketue keluarge pade adik-adik beliau...

tapi disebabkan asuhan daghi (dari) mak nye sendighi (sendiri)....
akan sepak teghajang (terajang) dunie perniagaan.....
buatkan beliau biase menghadapi dugaan yang beso....

antaghe (antara) ayat die yang awok suke....
'Saya tak mahu adik menangis'
betape tabahnye beliau bilemane....
sepanjang kes kematian ibunye dijalankan....
beliau dilihat tidak menangis walau setitikpun....

beliau juge dipahamkan telah mengambil alih tampuk kepimpinan di Nouvelles Beauty Centre Sdn Bhd sejak daghi (dari) lima bulan yang lepaih (lepas).....
itu sebelom daghi (dari) kes kehilangan mak nye lagi tuuu...
maknyenye Mak beliau udah membeghi (memberi) sepenuh kepercayaan kepade beliau untuk 'lead' kampeni (syarikat) yang bukannye kecik anak.....

walopon (walaupun) kampeni yang diteghajui (diterajui) beliau meghupekan (merupakan) anak syarikat kepade syarikat induk Nouvelles Visage.....
tapi dengan name beso yang udah kite semue ketahui....
memang satu cabaghan beso (cabaran besar) yang perlu beliau tempuhi...

moge Erni Dekritawati Yuliana Buhari tabah menghadapi dugaan yang melande .....dan semoge sukses melayaghi (melayari) kehidupan tanpa mak tersayang.......

P/S: Depan kite mungkin die tak menangeh (menangis) ...tapi dalam hati....Allah saje yang tahu...

7 Responses to "Erni Dekritawati Yuliana Buhari"

  1. cantik mcm mak dia....hope dia terus berjaya dlm hidup n masa depan...

    ReplyDelete
  2. kalo awok x tau le cemane...
    pandai arwah didik anak berbisnes

    ReplyDelete
  3. Yong Emme....
    mmg cantekkk... tapi tu le ....dah anak usahawan kan.... tak banyak sikit mesti die belajo dengan mak die....

    Yong Ummi Hanie
    Arwah macam dah tau nak pegi..... diseghah kampeni die pade anak die.... lagi pulak die dah ajo anak die daghi sekolah lagiii......

    ReplyDelete
  4. hurm..mmg tabah..tp amir kesian..kdg2 media siar berita pasal arwah mak dia yg mengaibkan..aduhai..

    ReplyDelete
  5. itula masalahnye media kita ni AMir.....ape salahnye.....dia dah takde ni....cerita la benda2 kebaikan yang dia buat......tak baik bukak aib oghang lain kan AMir!! nanti anak2 dia jugak yang malu

    ReplyDelete
  6. lawo..lawo...itu je komen teman.. bulih ke yeop ? hihihi.. gelak getei ni yeop..

    ReplyDelete
  7. hehehehe <---- pun gelak gateiii.....
    kalo tak bukan lelaki namenye....

    ReplyDelete

Kome nak mintak tolong ..ato nak info ape2 kabo je... Insyallah awok tolong.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Most Popular

(Tab Widget 1)

Get this tabber widget

Kengkawan

Labels

Google+ Followers

Sembang

Awok/Teman/Aye/Saya

My Photo

Ayah kepada 3 putera & 1 puteri dan Suami kepada seorang Isteri .. ahakss